Solskjær vil jobbe med Kane - aktuell for Bayern München

viasport

Ole Gunnar Solskjær er mest kjent for å ha senket den tyske storklubben på overtid i Champions League-finalen i 1999. Nå kan han ende opp som manager i Bayern München!

Solskjær som tidligere har vært både spiller og manager i Manchester United, ryktes å være i betraktning for en midlertidig managerposisjon hos Bayern München. Denne muligheten kommer på et tidspunkt når den bayerske giganten, til tross for sin stolte suksess, balanserer på randen av en utenkelig sesong uten trofeer. Med den nåværende treneren, Thomas Tuchel, under lupen etter en bekymringsfull tapsrekke, vurderer klubben angivelig endringer for å gjenopplive klubbens status.

I denne sammenhengen har Sky Tyskland fremhevet en liste over potensielle erstatninger for Tuchel, med mer åpenbare navn som Xabi Alonso og Zinedine Zidane som naturlige navn på en slik liste. Imidlertid, i en overraskende vending, antas Bayerns sportsdirektør, Christoph Freund, å ha Solskjær i tankene for en kortvarig rolle til sesongens slutt dersom Tuchel får snarlig avskjed. Solskjærs potensielle utnevnelse kan endelig gi han muligheten til å jobbe med Englands kaptein Harry Kane, en spiller han lenge har beundret.

viasport

Her har Ole Gunnar Solskjær nettopp satt inn vinnermålet på overtid i Champions League-finalen i 1999. Manchester United slo Bayern München. Bak ser vi en annen nordmann, Ronny Johnsen, være førstemann i gratulasjonsrekken

Solskjærs interesse for Kane er ingen hemmelighet. I et åpenhjertig intervju med The Athletic i september, uttrykte han sin uforbeholdne ønske om å signere Kane, og beklaget de finansielle begrensningene som forhindret et slikt trekk under hans tid hos United.

– Jeg ville ha signert Kane hver dag i uken, og min forståelse var at han ønsket å komme. Men klubben hadde ikke budsjettet med de finansielle begrensningene fra Covid-19, det var ingen bunnløs brønn, avslørte Solskjær den gang.

Kanes potensielle overgang til Manchester var tema for betydelig spekulasjon, med både United og City som viste interesse. Imidlertid avviste Tottenhams formann, Daniel Levy, et betydelig tilbud på 100 millioner pund fra Manchester City i 2021, en beslutning som indirekte påvirket Erling Braut Haalands påfølgende overgang til City. Solskjærs forkjærlighet for å speide etter talent var åpenbar da han også uttrykte interesse for spillere som nettopp Braut Haaland, Declan Rice, Moises Caicedo og Jude Bellingham, og viste sin visjon for å bygge et konkurransedyktig lag til tross for de begrensningene han sto overfor.

Solskjærs refleksjoner gir et innblikk i de intrikate dynamikkene i fotballstyring, hvor ambisjon, finansielle begrensninger og strategiske beslutninger flettes sammen. Mens Bayern München vurderer sine neste skritt, ser fotballverdenen med spenning på for å se om Solskjær faktisk vil få sjansen til å trene Kane, og dermed gjøre en lenge holdt drøm til virkelighet og potensielt markere et nytt kapittel i begge deres karrierer.

Forrige
Forrige

Bayern Münchens dårlige form er dårlig nytt for Liverpool

Neste
Neste

Ukens F1-nyheter