Oliver Solberg vant for andre år på rad

viasport

Oliver Solberg var overlegen i WRC2-klassen denne helgen

Rally Sverige er en tradisjon og et høydepunkt for alle som er glade i motorsport på vinterstid, og årets utgave leverte til de grader både spenning og underholdning!

Allerede på den fjerde fartsprøven av totalt 18 skulle det bli langt mer action enn hva som var forventet. Der forsvant to av de største forhåndsfavorittene ut av løpet. Både Ott Tanak fra Estland og regjerende verdensmester Kalle Rovanperä måtte bryte løpet med problemer etter ublide møter med noen svenske brøytekanter.

Dette åpnet døren for mer uventede førere i teten. Takamoto Katsuta tok over ledelsen en stund før også han ble stående i en brøytekant. Da var spenningen i praksis over, og finske Esapekka Lappi var alene i ledelse med god margin ned til konkurrentene og kunne kontrollere inn totalseieren.

En seier som forøvrig tok rekorden for lengste opphold mellom to VM-seiere i rally fra samme fører. Esapekka Lappi vant sist en VM-runde på hjemmebane i Finland 2017.

viasport

Esapekka Lappi var den raskeste i helgens Rally Sverige

OLIVER SOLBERG FORSVARTE FJORÅRETS SEIER

I den nest øverste klassen var det aldri noen tvil om hvem som var den raskeste føreren. Oliver Solberg dominerte løpet fra start til mål og var aldri truet. Han vant de første fire fartsprøvene, og på den femte tok han i tillegg andretid av samtlige førere, inkludert toppklassen.

Etter fredagens kjøring og åtte av 18 fartsprøver lå Oliver Solberg på en smått sensasjonell tredjeplass totalt i løpet. Til slutt vant Oliver WRC2-klassen med ett minutt og 19,7 sekunder ned til finske Sami Pajari. I fjor vant Oliver med 42,3 sekunder ned til norske Ole Christian Veiby.

Totalt i løpet ble det en femteplass for Solberg, som dermed fikk en perfekt start på sin VM-sesong. Han ligger nå i delt ledelse med franske Yohan Rossel som vant løpet i Monte Carlo.

I den øverste klassen er det Thierry Neuville som leder sammenlagt foran Elfyn Evans med Adrian Fourmaux på tredjeplass.