Knuste 29 år gammel rekord og jakter Haalands trone

viasport

Chelseas unge juvel er i ferd med å levere en drømmesesong av de sjeldne. Nå faller gamle rekorder på veien mot Erling Braut Haalands gullstøvel.

I en rekordsettende forestilling som imponerte både fans og analytikere, markerte Chelseas Cole Palmer seg med en historisk innsats mot Everton og sikret seg en plass i Premier Leagues historiebøker. Kampen, som endte med en overbevisende 6-0 seier til Chelsea, vitnet om Palmers tidligste perfekte hat-trick noensinne registrert i ligaen, oppnådd i løpet av de første 29 minuttene av spillet.

Palmer, som har vært en sentral skikkelse for Chelsea denne sesongen, åpnet scoringsrekken med en mesterlig venstrefots avslutning i det 13. minutt. Deretter demonstrerte han sin styrke i luften ved å heade inn et mål på nært hold bare fem minutter senere. Hans tredje, en smart høyrefotet lobb over målvakt Jordan Pickford, fullførte ikke bare hat-tricket hans, men brøt også en rekord som hadde stått i over 29 år siden Tommy Johnsons lignende prestasjon for Aston Villa i 1995.

Kvelden ble ytterligere forskjønnet da Palmer la til et fjerde mål fra straffemerket og økte sin sesongtotal til 20 Premier League-mål. Denne imponerende summen brakte ham på linje med tidligere Manchester City-lagkamerat Erling Haaland i kampen om gullstøvelen, troféet Haaland vant i sin fantastiske debutsesong og forsøker å forsvare i år.

Palmers innsats ble støttet av lagkameratene Nicolas Jackson og akademispilleren Alfie Gilchrist, som begge fant nettmaskene og styrket Chelseas muligheter for å klatre mot topp seks i tabellen.

viasport

Chelsea, under ledelse av manager Mauricio Pochettino, har vært ubeseiret i åtte påfølgende Premier League-kamper. Til tross for at de startet og avsluttet kampen på niendeplass, er laget nå bare tre poeng bak Newcastle United på sjetteplass, med en kamp til gode, noe som antyder en mulig sen opprykning for en høyere ligaplassering.

Evertons prestasjon stod i sterk kontrast til Chelseas glans. Toffees forsømte en gyllen mulighet i det 10. minutt da Seamus Coleman satte opp Beto foran et åpent mål. Beto sendte imidlertid ballen over tverrliggeren i et forsøk Opta vurderte til 0,96 forventede mål, noe som indikerer at en slik sjanse typisk ville blitt omsatt til mål 96 ganger av 100. Gjennom hele kampen slet Everton med å utnytte sine muligheter, en faktor som forverret deres posisjon like over nedrykksstreken.

Den eneste bitre noten for Chelsea kom fra en uenighet på banen om hvem som skulle ta et straffespark, noe Pochettino senere beskrev som "uakseptabelt." Han beklaget til fansen og uttrykte sin anger over å "sende dette bildet" i en så profilert kamp.

Mens Chelsea feirer denne monumentale seieren og Palmers bemerkelsesverdige prestasjon, ser de frem til å bygge videre på dette momentumet. Imens står Everton overfor en kritisk kommende kamp mot Nottingham Forest, der begge lag er ivrige etter å sikre sin plass i Premier League for en ny sesong.