Viktige poeng på spill i dagens dobbel

Fjerde dag jul og mer fotball fra Premier League. I kveld er det fire lag som skal i aksjon hvor ingen har råd til å avgi poeng.

Alt ligger til rette for to heftige kamper hvor veldig mye står på spill. Hvert eneste tapte poeng vil være en liten krise for samtlige fire lag. Det er bare å benke seg foran skjermen og kose seg med kvalitetsfotball!

20:30
Brighton - Tottenham

Et pip åpent oppgjør i følge bookmakernes odds. To lag med lange skadelister. I følge oversiktene som finnes har begge lag åtte spillere utilgjengelige med skade. I tillegg har Tottenham en tvilsom Richarlison som kan måtte stå over og en Yves Bissouma ute med en suspensjon etter det røde kortet han pådro seg i kampen mot Nottingham Forest før jul.

Brighton har skuffet litt i første halvdel av sesongen og ligger bare på 9. plass før kveldens kamp. De må vinne for å holde følge med lagene foran og beholde troen på kvalifisering til en europacup neste år. Alt annet vil være en fiaskosesong, og da kan det faktisk spøke for jobben til sensasjonsmannen De Zerbi. Med seier går Brighton forbi Newcastle og være ett poeng bak Manchester United.

Vi må helt tilbake til 6. desember for å finne forrige gang Brighton vant en seriekamp. Etter dette har det blitt uavgjort mot bunnlaget Burnley og sist mot et haltende Crystal Palace, samt et tap mot tittelutfordrer Arsenal.

Tottenham på sin side har nå tre strake seiere og er virkelig tilbake på vinnersporet etter sjokket fra Chelsea-kampen som ga ett poeng på fem kamper. Laget spiller gnistrende underholdende fotball og har for vane å score minst ett tidlig mål. Det kan være noe å sjekke oddsen på for de som skal ha spill på kampen. Tidlig mål, ledelse til pause og slike ting er fine spill når Ange Postecoglous mannskap er i aksjon.

Spurs vil fortsatt ha heng på teten med seier i kveld, og må fortsatt regnes som en outsider til tittelen dersom de reiser hjem fra sørkysten med tre poeng i dag. Poengene blir viktig, for i tillegg til de mange skadene vil de miste flere sentrale spillere til Afrika- og Asiamesterskapene om et par uker.

21:15
Arsenal - West Ham

Et skikkelig London-derby er alltid spennende! Arsenal er klare favoritter med 1,35 i odds mot West Ham som gir fra 8 til 10 ganger innsatsen. Det er veldig enten eller for David Moyes’ menn om dagen. De fikk juling 5-1 av Liverpool i Carabao Cup, og 5-0 av Fulham i serien nylig, men slo Tottenham 2-1 og Manchester United 2-0 i samme tidsrom.

Mikel Artetas mannskap kommer fra 1-1 i tittelkampen mot Liverpool på lille julaften, og må vinne for å ta tilbake tabelltoppen som nettopp Liverpool tok med sin seier på Boxing Day.

West Ham stiller med tett på skadefri tropp. Arsenal mangler Kai Havertz som soner for gule kort og ellers de samme spillerne de har klart seg godt uten en stund, så de bør ikke være alt for hemmet heller. Arsenal har syv strake seiere på hjemmebane i alle turneringer, og har ikke tapt på Emirates hele sesongen.

Hjemmeseier er det opplagte spillet her, kanskje også med et solid handicap ettersom West Ham har vist at de gjerne sprekker når det først kommer noen trøkker. Men samtidig har West Ham vist at de kan overraske. Som de gjorde sist gang disse to møttes tidlig i november. Da ble Arsenal sendt ut av Carabao Cup etter et 3-1 tap. Borteseier i kveld gir en heftig odds, men spilles på egen risiko.

Forrige
Forrige

– Vi blåste dem av banen

Neste
Neste

Tre nøtter på kveldens meny