Jaktes av storklubber

viasport

Enzo Maresca vil ha meg seg stjernespilleren sin til Chelsea.

Kiernan Dewsbury-Hall (25) blomstret i Leicester forrige sesong under ledelse av Enzo Maresca. Nå har Maresca flyttet til London og blitt manager i Chelsea, og han vil ha med seg sin største juvel fra opprykkssesongen med Leicester.

25-åringen fikk sitt gjennombrudd på seniornivå i 2020/21-sesongen da han var på utlån til Luton i Championship. Han var fremragende for The Hatters, og vant flere priser på klubbens egen sesongoppsummering den gangen. De to neste sesongene fikk han mye spilletid i Leicester i Premier League, men han havnet i skyggen av James Maddison og ble ikke ansett for å være noe mer enn nok et ungt engelsk talent som ikke når det høyeste nivået.

Så rykket Leicester ned til Championship, James Maddison forsvant til Tottenham og Kiernan Dewsbury-Hall kunne ta over rampelyset. Han leverte imponerende 12 scoringer og 14 målgivende pasninger for Leicester i Championship forrige sesong, og plutselig var storklubbene meget nysgjerrige. Arsenal var blant klubbene som var tidlig ute og undersøkte mulighetene rundt Nottingham-gutten, men det var Brighton som så ut til å sikre seg signaturen hans.

Men så falt avtalen med Brighton i fisk, og da var gamlesjefen Enzo Maresca raskt på plass. Nå ser det ut til at Chelsea sikrer seg talentet for de kommende sesongene, og hvis han fortsetter å levere under Maresca slik han gjorde i Leicester vil han bli en stor hit også i Premier League!

I følge Fabrizio Romano skal det være snakk om en eller flere spillere som sendes fra Chelsea til Leicester som en del av overgangen. Tidligere Molde-spiller David Datro Fofana nevnes som én av flere spillere som kan være aktuelle i byttehandelen.

En annen faktor som spiller inn her er at Leicester har hastverk med å selge sin beste spiller fra forrige sesong. Grunnen er at denne uka er den siste uken i sesong-regnskapet, og Leicester må ha penger inn for å tilfredstille kravene fra PSR. Leicester har tidligere vært i søkelyset for å bryte finansielle regler rundt overforbruk, så de trenger å være på rett side av streken denne gangen.

Chelsea starter sesongen hjemme på Stamford Bridge mot tittelforsvarer Manchester City den 18. august. Leicester tar i mot Tottenham hjemme på King Power Stadium dagen etter.

Forrige
Forrige

Kan bli værende i Manchester

Neste
Neste

Aston Martin bekrefter neste års lineup