– Vi blåste dem av banen

Manchester City snudde nederlag til triumf i en fengslende andre omgang mot Everton. Til tross for seieren, var manager Guardiola åpenbart urolig over skaden til forsvarsspilleren John Stones.

Kampen startet ikke bra for Manchester City da Everton-spiller Jack Harrison scoret det første målet, og situasjonen ble ytterligere forverret da Stones måtte forlate banen med en skade kort tid før pause.

Tross fraværet av stjernespilleren Erling Braut Haaland, viste de regjerende mesterne stor styrke i andre omgang. Phil Foden utlignet med en imponerende scoring, hvor han lobbet ballen over Everton-keeper Jordan Pickford. Deretter fulgte en kontroversiell hendelse hvor Everton-spiller Amadou Onana ble dømt for hands i straffefeltet, noe som førte til at Julian Alvarez fikk muligheten til å score på straffespark. Til tross for at straffen ikke var spesielt godt utført, snek den seg forbi Pickford og inn i mål. Bernardo Silva fullførte deretter Manchester Citys comeback ved å utnytte en dårlig pasning fra Pickford, og scoret det tredje og avgjørende målet for sitt lag noen minutter før full tid.

Foden uttrykte sin tilfredshet med lagets prestasjon etter pausen og sa i intervjuet etter kampen: “Vi blåste dem av banen i andre omgang”.

Guardiola var imidlertid mindre fornøyd, spesielt på grunn av situasjonen som førte til Stones' skade. Guardiola kritiserte linjedommerens avgjørelse om å ikke dømme offside mot Everton-spissen Beto, en beslutning som resulterte i at Stones pådro seg en ankelskade. Stones har vært en nøkkelspiller for City de siste sesongene, men hans nåværende sesong har vært plaget av skader.

Guardiola kommenterte Stones' tilstand etter kampen og sa: “Det ser ikke bra ut”. Han bekreftet at det dreide seg om en ankelskade og ga uttrykk for sin frustrasjon over dommerens beslutning. Til tross for sin frustrasjon, var Guardiola mer avslappet under pressekonferansen etter kampen, hvor han uttrykte håp om at skaden ikke var alvorlig og anerkjente desember som en utfordrende måned for laget.

Guardiola ga også en oppdatering på Haalands skadesituasjon. Han informerte om at Haaland fortsatt trener alene og har store smerter, men forventes å være tilbake i løpet av januar. Kevin De Bruyne, en annen viktig spiller for City, er også på vei tilbake til spill.

Manchester City ser nå frem til et litt mindre krevende kampprogram. De møter bunnlaget Sheffield United på hjemmebane før de spiller mot Huddersfield i FA-cupen. Deres neste store utfordring blir en bortekamp mot Newcastle den 13. januar. Manchester City har vært det dominerende laget i Premier League i mange år nå, og har begynt å gjøre det til en vane å slite i høstsesongen før de finner formen og henter igjen utfordrerne i vårsesongen.

Forrige
Forrige

– Vi fikk ikke det vi fortjente

Neste
Neste

Viktige poeng på spill i dagens dobbel