Arsenal får den hardeste starten på sesongen

viasport

Kan Arsenal henge på teten med denne serieåpningen?

Å komme godt ut av startblokkene er viktig, også i lange løp som en Premier League-sesong tross alt er. En god start gir optimisme og positivitet i troppen og hele klubben, og det er nesten ingen grenser for hva det kan føre til. Bare se på Leicester da de vant Premier League i 2015/16-sesongen.

Absolutt alle trodde det var et tidsspørsmål før Leicester skulle sprekke, men de fløt på en bølge av gode resultater og enormt mye optimisme. De startet sesongen med seiere mot Sunderland og West Ham, og fortsatte utover høsten. De hadde en meget fin terminliste tidlig i sesongen og tapte sin første kamp i syvende serierunde, mot nettopp Arsenal. Det var det ene av bare to tap før årsskiftet, det andre kom mot Liverpool på Boxing Day.

Oppsiden med et tøft program i de første kampene er selvsagt at om man får med seg mye poeng likevel har du et enormt overtak når de andre lagene etterhvert får tøffere motstand. Skulle Arsenal stå igjen med 15 poeng etter sine fem første vil de sende et signal til de andre topplagene som vil få de til å fryse på ryggen.

ARSENALS FEM FØRSTE KAMPER I PREMIER LEAGUE 2024/25

17. august: Wolverhampton hjemme
24. august: Aston Villa borte
31. august: Brighton hjemme
14. september: Tottenham borte
21. september: Manchester City borte

viasport

Det kommer en landslagspause etter de tre første kampene. Etter denne pausen er det både erkerival Tottenham og tittel-rival Manchester City på bortebane. Skulle Arsenal avgi poeng i flere av de tre første kamepen vil de kunne risikere å gå inn i de to kanskje hardeste kampene i sesongen med en usikkerhet i kroppen.

Og det stopper dessverre ikke der for Mikel Arteta, Martin Ødegaard og resten av Arsenal-troppen. De får riktignok tre fine kamper, men så er det rett tilbake til beintøft program frem til neste landslagspause:

Gameweek 6: Leicester hjemme
Gameweek 7: Southampton hjemme
Gameweek 8: Bournemouth borte
Gameweek 9: Liverpool hjemme
Gameweek 10: Newcastle borte
Gameweek 11: Chelsea borte

Nå skal selvsagt alle lag spille mot alle de 19 andre lagene både hjemme og borte i løpet av sesongen, så det er ingen forskjell sånn sett. Men det har litt å si med rekkefølgen. Arsenal har fått en på papiret tung sesongstart, men det betyr at de får andre perioder i løpet av sesongen hvor de har et lettere kampprogram enn sine argeste konkurrenter. Og det er midt i og mot slutten av sesongen kampbelastningen er hardest, så kanskje er dette en god ting for Arsenal?

Og, det er ikke bare Arsenal som møter tøff motstand. Det laget som spiller mot Arsenal hver eneste gameweek har også en av sesongens vanskeligste kamper foran seg.

Forrige
Forrige

EM: Slovenia - Serbia

Neste
Neste

EM: Skottland - Sveits