– Vi fikk ikke det vi fortjente

Arsenal tapte 0-2 hjemme mot West Ham i Premier League torsdag kveld. Gjestenes første mål var av det kontroversielle slaget, hvor det kunne se ut til at ballen var ute av spill før innlegget som ledet til scoring.

Arsenal-manager Mikel Arteta var naturligvis skuffet etter kampen.

– Vi fikk ikke det jeg synes vi fortjente, sier han til Amazon Prime som sendte kampen i Storbritannia. Han fulgte opp med denne utdypningen:

– Vi var det beste laget i store deler av kampen, men vi fikk ikke uttelling for sjansene våre.

Arsenal-kaptein Martin Ødegaard var enig med Arteta:

– Det var frustrerende. Vi gjør mer enn nok for å vinne kampen, sier han til Viaplay.

– Vi skaper sjanser, men vi får ikke ballen i mål.

Omdiskutert scoring

Det var i det 27. minutt at West Ham tok ledelsen. Jarrod Bowen slo et innlegg fra venstre, og Tomáš Soucek stusset ballen i mål.

Men TV-bildene viste at ballen så ut til å være ute da innlegget ble slått. Etter en lang VAR-sjekk ble imidlertid målet godkjent.

– Det så ut som ballen var ute på West Hams mål, men VAR kan ikke gjøre om på avgjørelsen, skriver Sky Sports-ekspert Jamie Carragher på Twitter.

Hendelsen lignet på målet som Arsenal fikk mot seg i borteoppgjøret mot Newcastle i november. Da var det også spørsmål om ballen var ute før Antony Gardons vinnermål.

– Mot Newcastle trodde jeg at ballen holdt seg inne, men ved begge anledninger var dommerassistenten på motsatt side, så det er praktisk talt umulig for ham å ta en avgjørelse, skriver Carragher.

Jay Bothroyd reagerer

Jay Bothroyd i Sky Sports-studio reagerer på at dommeren og VAR-teamet tilsynelatende kun hadde en TV-vinkel å ta avgjørelsen ut fra.

– Premier League bruker så mye penger på alt som har med fotball å gjøre, men så i disse situasjonene er det bare en vinkel. Det er ingen fugleperspektiv, og kameraet fra den andre siden var for langt unna og kunne ikke zoome inn. Dette burde allerede ha blitt ordnet opp i, sier Bothroyd som tidligere har spilt for blant andre QPR og Wolverhampton - samt vært innom Arsenal-akademiet i tidlig alder.

Tidligere toppdommer Mark Clattenburg delte sitt synspunkt hos Amazon Prime:

– Beslutningen på banen er scoring, så de må finne avgjørende bevis for at ballen har gått ut av spill. Fra de vinklene jeg har sett, ser det ut som ballen så vidt er inne.

Bowen ble spurt om hendelsen etter kampslutt.

– Jeg har ikke sett det. Det er vanskelig fordi ballen var i lufta. Det er vanskelig å si. Det hadde vært enklere å si om ballen hadde vært på bakken, sier West Ham-spilleren til Amazon Prime.

Ødegaard om avgjørelsen:

– Jeg har ikke sett det, men jeg hørte det var ganske «close». Jeg har ikke sett det, men forhåpentligvis har de (dommerne) gjort det rette, sier Ødegaard om avgjørelsen til den norske rettighetshaveren.

West Ham økte ledelsen

Konstantinos Mavropanos økte ledelsen for West Ham til 2-0 etter 55 minutter.

Arsenal løftet seg etter dette, og skapte flere sjanser. Men bortelaget forsvarte seg godt, og det var aldri noen reell fare for at hjemmelaget skulle komme tilbake i kampen.

På tampen laget Declan Rice straffespark mot gamle lagkamerater. Men forsøket fra Saïd Benrahma ble reddet av David Raya. Dessverre til ingen nytte, kampen endte 2-0 til bortelaget.

West Ham klatrer dermed forbi Manchester United og opp på sjetteplass. Arsenal ligger på andreplass, to poeng bak Liverpool.

Forrige
Forrige

Seks tøffe oppgjør på årets nest siste dag

Neste
Neste

– Vi blåste dem av banen