Trukket poeng og flyttet under nedrykksstreken

viasport

Nottingham Forest har blitt ilagt en fratrekk på fire poeng i Premier League etter et brudd på ligaens finansielle regelverk, spesifikt reglene om lønnsomhet og bærekraft (PSR).

Denne avgjørelsen har hatt en betydelig innvirkning på klubben, som nå er skjøvet ned i nedrykkszonen, ett poeng unna sikkerheten. Straffen ble bestemt etter det ble avslørt at Forest overskred de tillatte tapene på £61 millioner med £34,5 millioner. Til sammenligning fikk Everton et fratrekk på 10 poeng, som senere ble redusert til seks ved anke, for sitt finansielle overskudd på £19,5 millioner. Forskjellen i straff mellom de to klubbene har blitt tilskrevet Nottingham Forests tidlige innrømmelse av skyld og deres samarbeid med den uavhengige kommisjonen som overvåket saken.

Nottingham Forest har uttrykt dyp skuffelse og bekymring over både straffen og prosedyren som førte til den. Klubbens uttalelse fremhevet deres forferdelse over Premier League sin tilnærming gjennom hele prosessen, spesielt kritiserte de tonen og innholdet i ligaens innleveringer til kommisjonen. Forests frustrasjon er forankret i hva de oppfatter som en mangel på gjensidighet i samarbeidsnivåer, en holdning som ytterligere forverres av restriksjonene som er plassert på utgifter for opprykkede klubber. Disse restriksjonene reduserer tillatte tap med £22 millioner for hver sesong tilbrakt i EFL over en treårs regnskapsperiode, noe klubben hevder undergraver integriteten og konkurranseevnen til ligaen.

Kommisjonens beslutning om å avvise mye av Forests formildende bevis, spesielt knyttet til det mislykkede salget av Brennan Johnson før PSR-etterlevelsesfristen, har vært et stridspunkt. Forest hadde et tilbud fra Atlético Madrid for Johnson på fristens dag, men holdt ut for en høyere avgift, og solgte ham til slutt til Tottenham etter fristen. Denne mangelen på å selge Johnson i tide ble ikke ansett som et "nesten treff" av kommisjonen, gitt interessen fra flere klubber.

viasport

Forest sin situasjon understreker utfordringene nyoppflyttede klubber står overfor i å navigere i de finansielle forventningene til Premier League. Klubben har argumentert for at kommisjonen og ligaens manglende evne til å anerkjenne de unike omstendighetene og utfordringene de står overfor, spesielt når det gjelder investeringer som er nødvendige for å konkurrere på et høyere nivå, kan sette en bekymringsfull presedens for fremtidige opprykkede klubber. Dette, ifølge Forest, kan alvorlig hindre evnen til klubber uten fallskjermbetalinger til å konkurrere effektivt i ligaen, og dermed påvirke ligaens generelle integritet og konkurranseevne.

Ettersom Nottingham Forest vurderer en anke mot fratrekket på fire poeng, fortsetter de bredere implikasjonene av kommisjonens beslutning og Premier Leagues finansielle regelverk å skape debatt. Saken fremhever den delikate balansen mellom å opprettholde finansiell rettferdighet og sikre konkurranseintegritet innen en av fotballens mest prestisjefylte ligaer. Med en frist for PSR-anker satt til kort tid etter sesongens avslutning, er de kommende dagene kritiske for Nottingham Forest og potensielt for Premier Leagues tilnærming til finansiell regulering og klubbkonkurranse.

Forrige
Forrige

– Dette kan snu sesongen vår

Neste
Neste

Harry Kane samles med landslaget til tross for skade