Takk for i år, Premier League

Vi runder av 2023 på samme måte som vi startet året, nemlig med tette oppgjør i verdens beste liga, Premier League!

Det føles kanskje litt rart å takke for i år ettersom vi bare er halvveis i sesongen. Premier League, som de fleste andre større fotball-ligaer spilles på tvers av kalenderår og bryr seg sånn sett lite om nyttårsfeiringer. Det er heller ikke noe pause å snakke om, allerede første nyttårsdag er det ny kamp med Liverpool mot Newcastle.

Men i dag, på den siste dagen av 2023 kan vi se frem mot to meget gode oppgjør! Det er en perfekt oppladning til sen middag og etterhvert raketter og kanskje noen bobler i glasset.

Dette er dagens to kamper som begge starter 15:00

Fulham - Arsenal

Et nytt London-derby for Arsenal som gikk på en real smell i det forrige mot West Ham torsdag kveld. Arsenal får en ny sjanse til å ta tilbake tabelltoppen fra Liverpool og avslutte året på toppen av Premier League-tabellen. Men er det noe de egentlig vil gjøre? Både Arsenal og Liverpool har historikken mot seg når det gjelder det å lede tabellen midtveis i sesongen.

Fulham har gått på tre strake tap etter de to 5-0 seierne på rad i starten av måneden. De er klare underdogs i dette oppgjøret også. Bortelaget står som klare favoritter med i overkant av 1,5 i odds. Fulham gir seks ganger innsatsen om du tror poengene blir værende på Craven Cottage.

Vi er enige med bookmakerne og tror Arsenal slår tilbake med seier for å runde av året øverst på tabellen.

Tottenham - Bournemouth

Det ble som det ofte ble sist Spurs spilte kamp, et kaos i høyt tempo. Brighton smalt inn to scoringer både før og etter pause, før Tottenham klarte å sette inn to reduseringer i en voldsom sluttspurt. Nå skal de møte formlaget Bournemouth som står med 7-1-2 på sine siste ti kamper, hvor seks av seierne har kommet på de syv siste, bare avbrutt av en poengdeling med Aston Villa.

Hjemmelaget er favoritter med rett i overkant av 1,8 i odds til tross for bortelagets imponerende form og den meget lange listen av utilgjengelige spillere for hjemmelaget. Den listen inkluderer begge stopper-makkerne Cristian Romero og Micky van de Ven. Mot Brighton stilte Ange Postecoglou opp med en forsvarsrekke bestående av fire sidebacker, og det samme vil antageligvis skje også mot Bournemouth.

I tillegg må de klare seg uten svenske Dejan Kulusevski som pådro seg sitt femte gule kort sist. Det bør gi muligheten til Giovani Lo Celso som viste meget fin form i starten av måneden før han overraskende mistet plassen på laget.

Summen av alt dette gjør at vi tror favorittstempelet på hjemmelaget er overdrevet, og ser derfor i retningen av spill på bortelaget, gjerne med handicap. Oddsen på ren borteseier er godt over fire for øyeblikket.

Forrige
Forrige

Målfest i årets første kamp

Neste
Neste

Seks tøffe oppgjør på årets nest siste dag