Målfest i årets første kamp

viasport

Liverpool sikret en vital seier over Newcastle i en dramatisk kamp som hadde alt: straffebom, straffescoring, annullerte mål, og sjansesløseri.

Med denne seieren, 4–2, klatret Liverpool til topps på Premier League-tabellen, noe som sender et spennende signal om hva fansen kan forvente i 2024.

Kampen på Anfield var en berg-og-dal-bane av følelser og ferdigheter. Viaplays ekspert, Tor Ole Skullerud, beskrev kampen som "helt syk", mens Pål André Helland fra kanalens studio kritiserte Newcastles forsvarsspill, og sa at de "ser ikke ut i måneskinn".

Liverpool-stjernen Mohamed Salah var en sentral skikkelse i kampen. Til tross for å ha bommet på en straffe tidlig i kampen, gjorde han opp for seg senere ved å score Liverpools fjerde mål, noe som effektivt avgjorde kampen. Diogo Jota ble felt i straffeområdet av Newcastles keeper Martin Dubravka, en situasjon som skapte kontrovers. Newcastle-manager Eddie Howe uttrykte frustrasjon over dommerens avgjørelse, og mente det ikke var straffe.

Det samme mener flere fotballprofiler i England, blant dem Ian Wright, Alan Shearer og Gary Neville. Ian Wright var sjokkert over Jotas filming og valg i en kommentar på X: “Tenk å velge å filme seg til straffe i stedet for å sette ballen i åpent mål for scoring”.

viasport

Liverpool-manager Jürgen Klopp roste lagets innsats og beskrev kampen som "makeløs". Med denne seieren har Liverpool nå tre poengs ledelse over Aston Villa og fem poeng foran Manchester City, som har en kamp mindre spilt.

Kampens første omgang endte målløs, noe som virket overraskende gitt intensiteten i spillet. Både Luiz Diaz og Dan Burn hadde mål annullert, og Darwin Núñez fortsatte sin trend med å bomme på store sjanser, noe som plasserte ham på toppen av Premier League-spillere med flest bommede sjanser.

Martin Dúbravka, keeper for Newcastle, fortjener også anerkjennelse for sin innsats. Med ti redninger i kampen, satte han sesongrekord for flest redninger i en enkelt kamp.

Andre omgang var full av action. Salah scoret 1–0 etter et flott forarbeid av Nunez, og Alexander Isak utlignet for Newcastle. Curtis Jones og innbytter Cody Gakpo økte Liverpools ledelse, før Sven Botman reduserte for Newcastle, noe som ga gjestene fornyet håp.

Til slutt var det Liverpools kveld. Salahs scoring fra straffemerket fem minutter før full tid forseglet seieren for hjemmelaget. Salah er nå toppscorer sammen med Erling Braut Haaland, og han leder også ligaen i målgivende pasninger, likt med Ollie Watkins fra Aston Villa.

For Newcastle resulterte kampen i nok en skuffelse, deres tredje tap på rad i ligaen, noe som forverrer deres sjanser for en plass i europeiske turneringer.