Slik spilles neste runde i EM

viasport

Klar bane til finalen for England?

Gruppespillet er ferdigspilt og åtte lag er sendt hjem fra EM. Vi tar farvel med Ungarn, Skottland, Kroatia, Albania, Serbia, Polen, Ukraina og Tsjekkia.

Seksten lag gjenstår, og nå går vi over i cupformat. Vinneren går videre til neste runde, taperen reiser hjem, enkelt og greit. Der du i gruppespillet kunne komme videre selv om du tapte to av de tre kampene dine er det nå kun seier som gjelder. Uavgjort finnes ikke lenger, da blir det ekstraomganger og om nødvendig den beryktede straffesparkkonkurransen. Alle kamper vil ha én vinner og én taper.

Gruppespillet ga oss noen herlige superdueller, som Spania mot Italia eller Frankrike mot Nederland. Alle disse fire er fortsatt med i turneringen, men ingen lag fra samme gruppe kan møtes igjen før i en eventuell finale. Likevel vil det ikke mangle på storkamper de siste ukene av sommerens EM-sluttspill.

viasport

Som dere ser av oversikten over får vi et spennende møte allerede på lørdag når vertsnasjon Tyskland møter våre, og sine, naboer Danmark. Rundes storkamp blir nok likevel Frankrike mot Belgia mandag kveld.

Et annet viktig poeng med utslagsrundene er hvilken side av oppsettet du havner i. Her ser vi at veldig mange av de største kanonene er samlet på samme side. Spania, Tyskland, Portugal, Frankrike og Belgia skal gjøre opp om én plass i finalen. På den andre siden er det “bare” Italia, England og Nederland av de tradisjonelt største fotballnasjonene.

Men som vi har sett flere ganger allerede skal vi ikke avskrive noen. Underdogene kan overraske igjen, slik Georgia gjorde mot Portugal og slik Slovakia gjorde mot Belgia, for å nevne noen.

Bookmakernes odds på hvem som vinner peker fortsatt i retning England med 4,5, til tross for at Gareth Southgate kjølhales flere ganger daglig i engelsk presse. Spania har seilet opp som den sterkeste utfordreren med 5,5, med Tyskland og Frankrike på lik odds (6,5) like bak. Portugal henger seg også på denne gruppa med en vinnerodds på 7,5. Bak denne kvintetten i front er det et lite hopp til Nederland, med Italia og Østerrike et stykke bak der igjen. Her begynner vinneroddsen å gi bortimot tyve ganger innsatsen tilbake, og først nå kommer Belgia inn med 34 i odds for å vinne EM. Den samme oddsen som er satt på Sveits.

Det hele starter altså på lørdag. Både torsdag og fredag er hviledager. Så nå gjelder det å lade batteriene og få gjort unna alt som har måttet vike for EM de siste to ukene. Lørdag klokken 18:00 er vi i gang igjen med Sveits mot Italia.

Forrige
Forrige

Forlenger kontrakten med Alpine

Neste
Neste

EM: Tsjekkia - Tyrkia