Forlenger kontrakten med Alpine

viasport

Pierre Gasly blir værende i Formel 1 også de neste årene.

Tidligere i dag kom nyheten om at Pierre Gasly (28) har skrevet under en ny kontrakt med sin nåværende arbeidsgiver, Alpine. Det betyr at han fortsetter som fører for det franske teamet også de kommende sesongene.

Dette kommer i kjølvannet av at hans nåværende lagkamerat Esteban Ocon fikk sparken fra teamet etter en rekke hendelser både denne og i de foregående sesongene. Gasly kan nå nyte status som den ubestridte førsteføreren resten av denne sesongen, og antagelig også den kommende sesongen.

– Jeg føler meg virkelig hjemme i dette fantastiske laget. Jeg nyter å være en viktig del av både Formel 1-prosjektet og det større bildet med Alpines visjon. Jeg har vært her i over 18 måneder nå, og planen var alltid å bygge et langsiktig prosjekt med laget. Selv om det har vært utfordrende på banen så langt denne sesongen har jeg fortsatt troen på prosjektet og skal ingen andre steder.

Det sier Pierre Gasly i forbindelse med annonseringen av sin nye kontrakt. Han forteller også at han ser mye potensiale i teamet både hos de ansatte og ressursene de har til rådighet. Alpine er teamet som tidligere het Renault, og har fortsatt støtte fra den franske stat, så det bør ikke være noe å si på ressursene de har tilgjengelig.

Dermed kan vi huke av det første av våre mange spådommer for hvordan griden kommer til å se ut i 2025-sesongen. Der skrev vi følgende om Alpine:

viasport

Det er vanskelig å følge i pappas fotspor i en olabil

Alpine

Bil 1: Pierre Gasly
Bil 2: Mick Schumacher

Ingen førere bekreftet hos Alpine heller. Det eneste som er sikkert er at Esteban Ocon ikke skal kjøre for de neste år. Nettopp derfor tror vi de beholder Pierre Gasly. De får uansett ikke tak i noe bedre, og Gasly får neppe tak i noe annet sete med så mange ledige førere på markedet. Han er fransk, og det liker de i Alpine.
Det andre setet er det mer usikkerhet rundt. Det er ganske begrenset hvem de kan få til å kjøre for seg, all den tid hele Alpine er et komishow om dagen. De kan glemme å lokke over noen av de etablerte førerne. De må lete blant de mer desperate navnene som takker ja til hva som helst bare det står Formel 1 på kontrakten. Jack Doohan er en mulighet, men selv om Alpine har en håpløs bil trenger de ikke gi helt opp. Derfor vil de gå for en som har litt erfaring, og som ikke minst har et meget stort navn. De klarte å lokke til seg Mick Schumacher for å kjøre WEC før denne sesongen, og det kan ha vært en snedig plan for å kunne tilby han et sete i F1 i 2025. Vi tror det er der det ender.

Spådom for 2025: Det blir sisteplass. Spørsmålet er om de kommer til å klare å få med seg noen poeng i det hele tatt.

——

Noen uker etter vi skrev denne teksten ser kanskje tingene litt annerledes ut. Alpine leverte et solid løp i Barcelona og tok poeng med begge bilene. Det var likevel få som hadde forutsett at dette skulle skje, og det gjenstår å se om dette blir den nye trenden for andre halvdel av sesongen eller om det var et engangstilfelle.

Svaret kan vi få allerde denne helgen når neste runde kjøres på Red Bull Ring i Østerrike!

Forrige
Forrige

Aston Martin bekrefter neste års lineup

Neste
Neste

Slik spilles neste runde i EM