EM: Sveits - Italia

viasport

Får vi den første straffesparkkonkurransen på første forsøk?

Vi er endelig i gang med finalene i EM! Gruppespillet er ferdigspilt og åtte lag er sendt hjem fra EM. Vi har tatt farvel med Ungarn, Skottland, Kroatia, Albania, Serbia, Polen, Ukraina og Tsjekkia.

Seksten lag gjenstår, og nå er vi over i cupformat. Vinneren går videre til neste runde, taperen reiser hjem, enkelt og greit. Der du i gruppespillet kunne komme videre selv om du tapte to av de tre kampene dine er det nå kun seier som gjelder. Uavgjort finnes ikke lenger, da blir det ekstraomganger og om nødvendig den beryktede straffesparkkonkurransen. Alle kamper vil ha én vinner og én taper.

Først ut er Sveits mot tittelforsvarer Italia. En meget sterk kandidat til den første straffesparkkonkurransen. Italia er kjent som selve definisjonen av kynisk forsvarsspill i mesterskap og har en egen evne til å føle seg komfortable med 90+30 minutter uten alt for mye kreativitet. Uavgjort etter 90 minutter er et spill som må vurderes i denne kampen, og det samme er en målfatting første omgang.

HUSK VÅRE TIPS TIL ET GODT ODDS-EM

Kampen vises direkte på NRK med avspark klokken 18:00. Husk også den neste åttendedelsfinalen mellom Danmark og Tyskland som spilles klokken 21:00 i kveld.