Skadeproblemene hoper seg opp i Premier League

Vi er på vei inn i det beryktede juleprogrammet hvor kampene kommer tettere enn lutefisklagene. Her er en oversikt over de viktigste spillerne som er på sykestua.

Belastningen på spillerne er høy, og skader kan velte det som så ut til å bli en strålende sesong over til katastrofe for enhver klubb. Flere klubber sliter allerede med kø utenfor sykestua. Fans, trenere og Kieran Trippier liker å skylde på hvor store skadeproblemer klubben deres har, men de aller fleste har problemer for tiden.

ARSENAL

Thomas Partey forventes tilbake fra skaden i slutten av måneden, men vil forsvinne rett til Afrikamesterskapet, så mer eller mindre utilgjengelig for Arsenal til midten av februar.

Jurrien Timber vil være ute en god stund enda, og Takehiro Tomiyasu forventes tilbake mot slutten av januar. Kan faktisk være at Arsenal ikke kommer så ille ut av dette ettersom Tomiyasu ville reist til Asiamesterskapet om han var frisk, og kommet enda senere tilbake. Fabio Vieira ser vi neppe på banen igjen før neste år.

ASTON VILLA

Tyrone Mings og Emiliano Buendia er ute for resten av sesongen. Like ille er det ikke for Bertrand Traore, men hvor ille det er og hvor lang tid det vil ta er mer uvisst.

BOURNEMOUTH

Her er det for øyeblikket åtte spillere ute, men det er ikke alt for langt til enden av tunnellen. Junior Traore forventes tilbake til helgen, og Max Aarons før jul. Lloyd Kelly og Alex Scott kan rekke nyttårskampen. Tyler Adams ble operert i oktober, og er ute til februar. Ryan Fredricks og Emiliano Marcondes kan også være tilbake snarlig, uten at noen returdato er satt. Darren Randolph er også utilgjengelig etter å ha blitt sendt til sykehus før en reservelagskamp for en ukes tid siden. Det er uvisst hva som var årsaken og hvor lenge det vil være før han er tilbake.

BRENTFORD

Kristoffer Vassbakk Ajer er en av mange på skadelisten til Brentford. Det vil ta noen uker før nordmannen er tilgjengelig igjen, og det samme gjelder nøkkelspiller Bryan Mbuemo. Aaron Hickey mister resten av året, kanskje mer. Rico Henry ser ut til å miste resten av sesongen. Kevin Schade, Nathan Collins, Mathias Jensen og Joshua Dasilva kan alle sammen kanskje være tilbake på banen før julenissen starter på runden sin.

Brentford får også Ivan Toney tilbake fra suspensjon i januar, noe som vil hjelpe betraktelig.

BRIGHTON

Ansu Fati var i ferd med å finne formen flere mente han ikke lenger hadde, men så ble det tre måneder på sidelinjen igjen. Han ventes å være tilbake på banen mot slutten av februar.

Pervis Estupinan mister også mye av sesongen. Han ventes tilbake mot slutten av januar, sammen med Tariq Lamptey og Julio Enciso Espinola. Danny Welbeck og Solly March kan være tilbake et par uker tidligere, selv om det er usikkert. Adam Webster bør snart være tilbake.

BURNLEY

Aaron Ramsey og Josh Cullen kan være klare allerede denne helgen. Jack Cork trenger enda en uke eller to, Lyle Foster en drøy måned og Luca Koleosho ser vi neppe på banen denne sesongen.

CHELSEA

Med en så stor tropp som Chelsea har burde ikke skader bli noe problem. Men med et helt lag på sidelinjen merkes det antagelig godt også på Stamford Bridge. Fordelen er at nå får alle de friske spillerne plass på samme buss til bortekampene.

Med unntak av Wesley Fofana som er ute for sesongen er det mange spillere på vei tilbake fra skade for Chelsea. Ben Chilwell skal neppe på banen før neste år, men forventes å være tilgjengelig tidlig på året. Romeo Lavia ble snappet opp for en heftig sum penger rett foran nesten på Liverpool i sommer, men har vært skadet hele høsten. Han kan faktisk være tilgjengelig allerede i romjulen.

Marc Cucurella, Robert Sanchez, Malo Gusto, Christopher Nkunku, Carney Chukwuemeka og Chukwunonso Madueke er på kanskje-status for helgen. Reece James er ute med hamstring. Igjen. Usikkert hvor lang tid det vil ta, men det må et julemirakel til for å se han på banen boxing day.

CRYSTAL PALACE

Roy Hodgson kan få med seg Jefferson Lerma og Tyrick Mitchell til helgen, men det er usikkert. Eberechi Eze, Rob Holding, Odsonne Edouard og Dean Henderson kan rekke en romjulskamp. Cheick Doucoure er dessverre ute for sesongen.

EVERTON

Ting går rette veien om dagen rent sportslig, og suspensjoner er et større problem enn skader for Everton. Dele Alli har vært ute hele sesongen men kan være tilbake fra årsskiftet. Andre Gomes og Ashley Young sliter med noe, men det trenger ikke bety at de misser kamper.

FULHAM

Ingen alvorlige problemer på Craven Cottage. Adama Traore og Issa Diop forventes tilbake. Willian undersøkes for en kjenning fra forrige kamp.

LIVERPOOL

Joel Matip røk korsbåndet og er ute frem til neste sesong starter og vel så det. Thiago forventes å trenge en måned til før han er klar. Andy Robertson og Diogo Jota mister antagelig romjulen men bør kunne være tilgjengelige på nyåret. Alexis MacAllister fikk seg en stygg smell sist, men det skal ikke ha blitt noe skade som ikke går over på noen dager.

LUTON

Underdogen Luton vil gå inn i det nye året med en skadefri tropp om ingen nye tilfeller dukker opp. Det er noen spillere som ikke er tilgjengelige til helga, men alle er ventet tilbake snarlig.

MANCHESTER CITY

Kevin De Bruyne er en nøkkelspiller Manchester City har savnet lenge, men nå er det snakk om få uker før belgieren er tilbake på banen. Både Jeremy Doku og Erling Braut Haaland ventes også tilbake i løpet av en ukes tid.

MANCHESTER UNITED

Det er en litt annen historie i den røde delen av Manchester. Det går riktignok mot bedre tider, men akkurat nå er det trangt i paracet-køen. Casemiro, Lisandro Martinez og Tyrell Malacia trenger en måneds tid til før de er tilbake. Christian Eriksen klarer seg med en drøy uke. Mason Mount og Victor Lindeløf kan være tilbake allerede til neste kamp. Harry Maguire og Luke Shaw er det litt tidlig å si noe om omfanget, men det ventes ikke å være alvorlig.

NEWCASTLE

Noen har faktisk mer grunn til å klage enn andre, og Newcastle (og Kieran Trippier) er definitivt blant disse. Det har vært en røff høst, men heldigvis ser det snart bedre ut. Forsvarsrekka får etterlengtet avlastning når Dan Burn nå er tilbake, og Sven Botman er tilbake i trening og kan få en retur i løpet av et par uker. Joe Willock og Harvey Barnes kan også være tilbake på banen veldig snart.

Nick Pope ser ut til å miste resten av sesongen med skulderskaden sin. Jacob Murphys skulder klarer seg med hvile ut januar.

NOTTINGHAM FOREST

Taiwo Awoniyi er neppe tilbake før rundt påsketider. Heldigvis er det tidlig påske neste år. Serge Aurier vil kanskje kunne være tilgjengelig til romjulsprogrammet.

SHEFFIELD UNITED

Chris Wilder er tilbake, og det er kanskje det viktigste. Han var riktignok ikke skadet, men hans retur ga et viktig løft. Kanskje også for de som var skadet, for flree spillere ventes tilbake veldig snarlig. Noen vil nok trenge litt inn i det nye året, men det er bare Chris Basham som er ute i lang tid. Han mister resten av sesongen.

TOTTENHAM

Spurs er også ett av lagene som har hatt det i overkant ille når det gjelder skader. Ivan Perisic ser vi neppe igjen i drakta, han er ute for sesongen og på utgående kontrakt. Bentancour var en som skulle lette skadeproblemene, men han rakk ikke mange minuttene på banen før Matty Cash sørget for å sende han rett tilbake på krykkene. Vil muligens rekke et nytt comeback i januar.

Micky van de Ven og James Maddison har vært de to kanskje viktigste brikkene i det nye Spurs-laget til Ange Postecoglou frem til begge ble skadet i samme kamp. Ange håper å ha begge tilbake rundt midten av januar. Det samme gjelder også Ryan Sessegnon og Manor Solomon.

WEST HAM

Gode muligheter for skadefri tropp allerede til helgen! Som eneste klubb i hele ligaen, utrolig nok!

WOLVES

Pedro Neto, Mario Lemina og Rayan Ait-Nouri ventes tilbake denne helgen. Jonny Castro trenger et par måneder til.

Forrige
Forrige

Ny nordmann klatrer på stigen mot Formel 1

Neste
Neste

Mercedes med avsløringer om sin nye W15-bil