Ny nordmann klatrer på stigen mot Formel 1

Norge har enda ikke hatt en fører til start i et Formel 1-løp, og det vil vi heller ikke ha kommende sesong. Men vi vil ha førere både i Formel 2 og Formel 3, noe som gir håp for fremtiden.

Dennis Hauger har blitt et kjent navn for norske og internasjonale Formel 1-fans etter flere sesonger i både Formel 2 og Formel 3. Dessverre har det blitt flere skuffende sesonger enn gode sesonger for Hauger, som i 2024 går løs på sin tredje sesong i Formel 2. Det ser ikke lenger like lyst ut for en mulighet i Formel 1 for Dennis Hauger, selv om muligheten fortsatt er der.

Nå har neste nordmann tatt steget opp til de største formel-klassene, og han følger i fotsporene til Dennis Hauger. Martinius Stenshorne debuterer i Formel 3 kommende sesong, og han skal kjøre for teamet Hitech, som også var Dennis Haugers første team i Formel 3. Haugers sesong med teamet ble skuffende for nordmannens del, han endte på en 17. plass sammenlagt. Det hjalp heller ikke at teamkameraten Liam Lawson kjempet helt i toppen og vant flere løp i samme bil. Men vi vet også at den neste sesongen endte med at Dennis Hauger vant hele F3-mesterskapet!

Det stilles høye forventninger til Martinius Stenshorne fra Hokksund. Mye takket være årets sesong hvor han ble nummer 2 i Formula Regional European Championship, også kjent som FRECA. Martinius ble soleklart beste rookie, og kun slått av supertalentet Kimi Antonelli sammenlagt. Martinius vant både åpningsløpet og avslutningsløpet, i tillegg til tre seiere til i løpet av sesongen og han sto på seierspallen i over halvparten av løpene hele sesongen.

Martinius Stenshorne har allerede vært på flere tester med Hitech hvor han har vist et meget bra tempo, så det blir utvilsomt spennende å følge han den kommende sesongen.

– Jeg ser frem til å ta steget opp til Formel 3 med Hitech neste sesong. Jeg stoler på at de vil bidra til utviklingen i min første sesong i mesterskapet. Det blir en ny utfordring for meg, men jeg kjenner meg klar til å kjempe om topplasseringer allerede fra første løp, uttalte Martinius i forbindelse med at han ble lansert av teamet som neste års fører.

Teamsjef Paul Bellringer gleder seg til å se hva Stenshorne kan få til:

– Vi er glade for å ha Martinius på laget for 2024. Han viste stort potensiale under testene, og viste at han kan vinne løp i FRECA tidligere i år, så vi er trygge på at vi vil få en spennende og suksessfull sesong sammen.

Forrige
Forrige

Trenger Mercedes fortsatt Hamilton?

Neste
Neste

Skadeproblemene hoper seg opp i Premier League