Mercedes med avsløringer om sin nye W15-bil

Forventningen til Formel 1-sesongen 2024 bygger seg opp når Mercedes' Formel 1-team, basert i Brackley, jobber målrettet med å forme og perfeksjonere sin nye bil, W15. Når detaljer har begynt å komme frem, antyder uttalelsene fra teamleder Toto Wolff og stjernefører Lewis Hamilton at W15 er klar til å kjempe om mesterskapet.

Imidlertid er det som virkelig gjør denne spådommen overbevisende, avsløringen fra James Allison, Mercedes' tekniske direktør, angående de siste utviklingene rundt W15. Viasport går inn i Allisons avsløringer og utforsker den potensielle innvirkningen de kan ha på Mercedes' utsikter for sesongen 2024. 

  

Mercedes’ problematiske år 

Mercedes, kjent for sin ambisiøse tilnærming, sto overfor to utfordrende sesonger med W13 og W14. Disse sesongene avdekket grunnleggende problemer innen teamets bildesign, inkludert aerodynamikk og kjernekonsepter. Problemer som cockpit-plassering og en løs bakende plaget W14 og gjenspeilet bekymringene som ble uttrykt av både Lewis Hamilton og George Russell. Toto Wolff, teamlederen, erkjente disse problemene og forpliktet seg til å løse dem før 2024-sesongen. 

  Unik bildesign i lys av tekniske forskrifter 

Mercedes har vært en av de få lagene som har holdt fast ved en unik bildesign i en tid da de tekniske forskriftene har konvergert mot Red Bull Racing-designen. Wolff beskrev Mercedes' beslutning om å holde seg til "nullpod"-designet som dristig og modig. Imidlertid viste dette valget seg å være risikabelt, noe som førte til introduksjonen av W14 B-spec i forrige sesong. Wolff erkjente at det unike konseptetet ikke ga ønskede resultater og tilskrev dette til blant annet fysikklover.  

 

En overgang mot konvensjonalitet for W15 

Når vi ser frem til 2024-kampanjen, avslørte Wolff at W15 ville ta en mer konvensjonell tilnærming, og bringe den i tråd med resten av griden mens den fortsatt inkorporerer noen innovative elementer basert på innsikt fra W13 og W14. Wolff la vekt på at den kommende bilen ville ha forskjellig chassis, aerodynamikk, egenskaper, suspensjon og andre endringer. Imidlertid advarte han om å håndtere forventningene, ettersom det å ta så betydelig skritt ville kreve tid og ny kunnskap.  

I et nylig intervju uttalte Wolff at han forventet at W15 ville forbedre seg med minst 2,5 sekunder sammenlignet med sin forgjenger. Selv om dette kanskje virket ambisiøst på det tidspunktet, gir den siste oppdateringen fra James Allison troverdighet til denne spådommen. 

  

James Allisons sentrale rolle i Mercedes' fremgang 

James Allison, som returnerte som teknisk direktør i Mercedes, gjennomførte en omfattende diagnose av Mercedes' problemer i løpet av 2023-sesongen. Han identifiserte et kritisk problem som påvirket teamets prestasjoner: en tillitskrise blant teammedlemmene etter tapet i Abu Dhabi i 2021. Når et dominerende team opplever en plutselig nedgang, kan det føre til intern fragmentering og manglende kommunikasjon mellom ulike avdelinger. 

Allisons rolle som teknisk direktør skiftet fra en rent teknisk tilnærming til en mer menneskesentrert tilnærming. Han arbeidet med å fremme kommunikasjon og samarbeid blant nøkkelavdelingene innen ingeniørarbeid for å lette presset og fremme teamwork. Denne endringen i tilnærming hadde som mål å forhindre feil som den som skjedde ved Mercedes' vindtunnelanlegg. 

  

Lewis Hamiltons tillit til James Allison 

Lewis Hamiltons engasjement i Mercedes' utviklingsprosess ble tydelig med hans jevnlige besøk på fabrikken. Hamilton uttrykte tillit til teamets ingeniører og designere, samtidig som han understreket spenningen ved å være vitne til bilens utvikling i vindtunnelen. Denne entusiasmen antyder at W15s utvikling skrider frem positivt, med eksperimentering innen aerodynamikk og kjølekonfigurasjoner for å øke kraftutgangen til HPP-motoren. 

  

Mercedes' søken etter gjenoppreisning 

Når Mercedes retter blikket mot Formel 1-sesongen 2024, gir teamets forståelse av tidligere utfordringer, kombinert med James Allisons ledelse og fokus på teamkommunikasjon, håp om gjenoppreisning. Overgangen til et mer konvensjonell bildesign og forpliktelsen til å løse tidligere problemer viser teamets besluttsomhet med sikte på å gjenvinne mesterskapsstatusen sin. Spørsmålet om hvorvidt Mercedes kan tette gapet som Red Bull Racing har bygget opp i løpet av de siste to årene, forblir et spennende spørsmål for Formel 1-entusiaster. 

Forrige
Forrige

Skadeproblemene hoper seg opp i Premier League

Neste
Neste

Tall og statistikk: Hvem vinner Premier League?