Silverstone på F1-kalenderen til 2034

viasport

Ingen har vunnet fler F1-løp på Silverstone en Lewis Hamilton. Her fra seieren i 2021.

En av de virkelig ikoniske Formel 1-banene som finnes er Silverstone i England, og nå er vi sikret ti år med nye spennende dueller på den legenariske banen!

Silverstone har sikret sin plass som vertskap for Formel 1 British Grand Prix i ytterligere ti år, takket være en nylig kunngjort avtale. Denne nye avtalen, som forlenger det ikoniske racets tilstedeværelse ved Northamptonshire-banen til minst 2034, kommer på et avgjørende tidspunkt. Tidligere under en femårig kontrakt med Liberty Media, de amerikanske eierne av Formel 1, var banen satt for forhandling på nytt denne sommeren. Selv om fortsettelsen av racet på Silverstone ikke var betydelig i fare som ved tidligere forhandlinger, sikrer denne kunngjøringen overlevelsen av det som anses som et hjørnesteinsarrangement i Storbritannias sportskalender.

De økonomiske detaljene bak denne avtalen er imponerende, med kontrakten verdsatt til omtrent 300 millioner pund, noe som oversetter til en årlig verdi av 30 millioner pund. Denne ordningen følger et år da Silverstone vitnet om en rekordstor oppmøte, og trakk mer enn 150 000 fans til Grand Prix og nesten en halv million besøkende over hele løpshelgen. Slike tall understreker arrangementets massive appell og dens betydelige innvirkning på sporten og den lokale økonomien.

viasport

Max Verstappen og Red Bull vant løpet i 2023, men britene Lando Norris og Lewis Hamilton reddet feiringen med å fylle resten av pallen

F1s president og administrerende direktør, Stefano Domenicali, uttrykte sin entusiasme over fornyelsen, og understreket Silverstones integrerte rolle i stoffet av Formel 1-historien. Når stedet nærmer seg sitt 90. år med å være vert for Grand Prix-løp, fremhevet Domenicali dets ikoniske status og dets evne til å tiltrekke seg en global tilhengerskare, og roste den eksepsjonelle racingen og fanopplevelsene det tilbyr.

Som et ekko av Domenicalis følelser, bemerket Silverstones administrerende direktør, Stuart Pringle, den langsiktige forpliktelsen demonstrert av Formel 1 overfor British Grand Prix. Han bemerket den unike atmosfæren på Silverstone, drevet av ivrig støtte for hjemmelagene og britiske sjåfører, som setter arrangementet fra andre på kalenderen.

British Grand Prix har en historisk arv innen Formel 1, etter å ha vært vert for sportens første verdensmesterskapsløp for over 70 år siden. Dens kontinuerlige tilstedeværelse på F1-kalenderen reflekterer ikke bare dens historiske betydning, men også dens vedvarende appell til fans og deltakere. I de siste årene har Liberty Media utforsket muligheten for å legge til et gateløp i London til F1-kalenderen. Imidlertid har ulike utfordringer stanset disse planene, noe som har ført til kritikk av organisasjonen for å flytte bort fra F1s tradisjonelle europeiske røtter. Likevel signaliserer bekreftelsen av Silverstones plass i sporten, sammen med den nylige kunngjøringen av et nytt løp i Madrid som starter i 2026, Liberty Medias pågående forpliktelse til både å bevare sportens arv og utvide dens globale fotavtrykk.

Ettersom den nye F1-sesongen nærmer seg, med åpningen planlagt til 2. mars i Bahrain, ser fans og lag frem til British Grand Prix den 7. juli, klare til å oppleve den uovertrufne atmosfæren og konkurransedyktige racingen som Silverstone er feiret for.

Forrige
Forrige

Manchester United med nok en knepen seier

Neste
Neste

Aston Martin lanserte 2024-bilen