Aston Martin lanserte 2024-bilen

viasport

Aston Martin AMR24 ble avduket og vist frem ved teamets hovedkvarter ved Silverstone i dag. Det er lett å kjenne igjen bilen fra fjorårets, men samtidig mye spennende detaljer å merke seg!

Denne avdukingen kommer midt i rekken av 2024-biler som vises frem, og Aston Martin føyer seg inn i rekken med lag som Haas, Williams, Kick Sauber, Alpine og RB, som allerede har vist frem sine nye kjøretøy for den kommende sesongen. Avdukingen ble overvært av Aston Martins eier Lawrence Stroll, lagleder Mike Krack, teknisk direktør Dan Fallows og deres anerkjente førere, Fernando Alonso og Lance Stroll, noe som understreker begivenhetens betydning.

AMR24, prydet i den ikoniske britiske racinggrønne fargen, symboliserer en blanding av tradisjon og innovasjon, og setter scenen for Aston Martins ambisjoner om å bygge på deres imponerende prestasjon fra 2023. Forrige sesong klatret teamet i konkurranseevne, og utfordret i perioder også Red Bull takket være en fruktbar før-sesong med utvikling. Likevel er utfordringen for 2024 ikke bare å gjenskape, men å overgå fjorårets prestasjoner ved å opprettholde progresjonen gjennom sesongen, en bragd som unnslapp dem da de møtte intensiverende konkurranse og støtte på tilbakeslag med noen av deres oppgraderinger i andre halvdel av 2023.

Mike Krack, som reflekterte over reisen til AMR24 og ambisjonene for året, understreket de utmattende anstrengelsene for å forfine alle aspekter av deres forgjenger, AMR23.

– Vi har prøvd å fokusere på alle områder av vår forgjenger, AMR23, som hadde en flott sesong, full av positive, i fjor. Men da har vi ikke latt noen stein være urørt.

Han understreket en omfattende tilnærming til forbedringer i bilens design, operasjonell effektivitet og pålitelighet.

viasport

Dan Fallows delte innsikt i de tekniske fremskrittene til AMR24, og stresset viktigheten av å etablere et solid grunnlag for løpende utvikling gjennom sesongen:

– Vi har klart å ta et skritt på fjorårets bil. Vi er veldig fornøyde med hva vi har klart å oppnå. Bilen har gjennomgått omfattende modifikasjoner, med bemerkelsesverdige endringer på frontnese, frontvinge og karosseri, sammen med betydelige, om enn hemmelighetsfulle, forbedringer under panseret. Disse forbedringene markerer AMR24 som en robust evolusjon av AMR23, og lover en blanding av kontinuitet og innovasjon.

Lanseringen av AMR24 er en del av Formel 1s travle "lanseringssesong", og setter scenen for en uke fylt med forventning ettersom Ferrari, Mercedes, McLaren og Red Bull er planlagt å avduke sine bidrag. Aston Martin, med sine øyne satt på å avansere utover fjorårets femteplass i konstruktørstillingen, sikter mot å konsekvent utfordre disse lagene, og viser deres besluttsomhet for å stige i gradene i 2024-sesongen. Denne ambisjonen, sammen med de strategiske og tekniske fremskrittene innkapslet i AMR24, signaliserer et spennende kapittel for Aston Martin i deres søken etter Formel 1-ekspertise.

Forrige
Forrige

Silverstone på F1-kalenderen til 2034

Neste
Neste

Kansas City Chiefs vant Super Bowl