Se hvor sprintløpene skal kjøres i 2024

Sprintløp i Formel 1 er et nytt konsept som fortsatt er i testfasen. Neste sesong blir den fjerde sesongen vi får sprintløp, og her kan du se hvor de skal kjøres.

Det blir lett blanding også kommende sesong. Vi får noen gjengangere og noen nykommere. Jakten på den perfekte Formel 1-helgen fortsetter.

Først ut er Kina og Shanghai. Sprintløpet skal kjøres lørdag 20. april, før det blir Grand Prix som normalt på søndagen. Dette er den femte runden på kalenderen, så vi vil ha dannet oss et godt bilde av styrkeforholdene mellom lag og førere innen første sprinthelg.

Vi får en frihelg etter Shanghai før sirkuset åpner teltet igjen, denne gangen i Miami for det første av tre løp i USA. Sprintløp her blir en ny opplevelse, akkurat som det var det i Kina. Dette er de to eneste nykommerne på sprint-kalenderen for 2024.

Det tredje sprintløpet skal kjøres på Red Bull Ring i Østerrike. Dette blir tredje gang vi får sprintløp i Spielberg, og det eneste sprintløpet i Europa denne sesongen. Etter dette løpet i slutten av juni blir det ingen sprintløp før et godt stykke ut på høsten.

De tre siste sprintløpene kommer ganske tett på hverandre. Først ut er Circuit of the Americas i Texas den 19. oktober. Dette blir andre gang vi får et sprintløp på COTA. Det samme gjelder Lusail i Qatar. Der skal det siste sprintløpet for sesongen kjøres i månedsskiftet november/desember.

Mellom disse to skal legendariske Interlagos nok en gang være vertskap for en travel Formel 1-helg. Brasil Grand Prix blir dermed den eneste arrangøren som har fått sprintløp i samtlige fire sesonger.

Stefano Domenicali er president og CEO i Formel 1, og uttaler følgende i forbindelse med lansering av den oppdaterte kalenderen for neste sesong:

– Jeg er glad for å annonsere seks spennende baner for neste sesongs sprintløp, inkludert to helt nye i Kina og Miami som begge vil gi fantastisk racing for alle våre fans både på banen og de som følger med hjemmefra.

Forrige
Forrige

Wilder: – Dette er mitt lag!

Neste
Neste

Kan Arsenal beholde topplasseringen?