Wilder: – Dette er mitt lag!

Chris Wilder er tilbake som manager på Bramall Lane, og han har planer om å fornye kontrakten med Premier League.

I dag kom nyheten om at Paul Heckingbottom blir erstattet av Chris Wilder. Heckingbottom har hatt en røff høst som manager for Sheffield United med tøffe uttalelser i media og lite poeng på tabellen. Ikke uventet ble han den første manageren til å få sparken denne sesongen.

Det er bare to og et halvt år siden Chris Wilder selv fikk sparken som manager for Sheffield United etter fem år i sjefsstolen der. Fem år som står igjen i klubbhistorien som noen av de beste gjennom tidene. Da Chris Wilder tok over spilte Sheffield United i League One, det tredje nivået i det engelske ligasystemet. Det var større sannsynlighet for nedrykk enn opprykk, men Wilder førte The Blades til ligagull med hele 100 poeng.

Også i Championship ble Wilders lag spådd en tøff kamp mot nedrykk, men etter en sesong som endte midt på tabellen kom enda et opprykk, denne gangen til Premier League. Også på det øverste nivået overrasket Wilder med sin uortodokse stil, og Sheffield United ble årets store overraskelse med en plassering på øvre halvdel av tabellen.

Nedrykket kom den påfølgende sesongen, og Wilder forlot Bramall Lane. To korte og mislykkede opphold i Middlesbrough og Watford senere er han nå tilbake, og han lover å få skuta på rett kurs:

– Dette er Sheffield United. Det er mitt lag, og jeg er glad for å være tilbake. Vi befinner oss i en vanskelig posisjon, det forstår jeg, men jeg tror jeg kan gjøre en forskjell.

– Da jeg fikk en telefon fra Stephen (Bettis, CEO i Sheffield United) som spurte om jeg ville vurdere å komme tilbake for å prøve å hjelpe trengte jeg ikke betenkningstid. Dette var rett og slett en mulighet jeg ikke kunne si nei til. Akkurat som i 2016, når denne klubben spør, så svarer jeg ja. Alle vet hva denne klubben betyr for meg, og oppgaven nå er å prøve å forbedre den nåværende situasjonen.

Chris Wilder får med seg Alan Knill, Matt Prestridge og Keith Andrews i trenerteamet på Bramall Lane, og alle fire vil være på benken allerede for ondagens møte med Liverpool.

Forrige
Forrige

Toto og Susie Wolffs påståtte informasjonsbrudd til FIA

Neste
Neste

Se hvor sprintløpene skal kjøres i 2024