Se hvem som har det beste juleprogrammet

Premier League har blitt beryktet for sitt tøffe juleprogram, og Boxing Day er fotballens 17. mai for mange både i England utenfor landegrensene. Her får du en oversikt over de største kampene vi har i vente.

Samtlige lag i Premier League spiller tre kamper fra julehelgen og nyttårshelgen. Unntaket er Manchester City og Brentford. Deres kamp mot hverandre er utsatt på grunn av Citys deltakelse i VM for klubblag.

Den første kampen i juleprogrammet ble spilt allerede torsdag 21. desember mellom Crystal Palace og Brighton. En kamp som endte 1-1 etter scoringer fra de to veteranspissene Jordan Ayew og Danny Welbeck.

Fredag kveld skal Aston Villa møte Sheffield United på Villa Park. En kamp som betyr mye mer enn normalt for Aston Villa. Det kan du lese mer om her.

Lørdag, eller lille julaften, er det hele seks kamper som spilles. Det starter med West Ham mot Manchester United. Deretter er det fire kamper samtidig til hovedrunden, slik vi er vant med på lørdager, før vi får storkampen Liverpool - Arsenal på kvelden.

Wolves - Chelsea utfordrer Tre nøtter til Askepott

På selve julaften er det oppgjøret mellom Wolverhampton og Chelsea som serveres. Den spilles i god tid før de fleste går til bords for å innta julemiddagen, og er heller et alternativ til det tradisjonelle juleprogrammet på TV. Timmy gresshoppe, Tingeling, Askepott og Flåklypa må nok vike i flere hjem når Cole Palmer, Enzo Fernandes, Moises Caicedo og Pablo Sarabia skal gjøre opp på Molineux.

Første juledag er det spillefri. Det er jo dette som er familiedagen i England med åpning av pakker og store middagsselskaper. Men så, på andre juledag er i gang igjen. Det er dette som er Boxing Day, og det er satt opp fem kamper til fire forskjellige tidspunkt. Det blir med andre ord Premier League-fotball på skjermen fra 13:30 til 23:00 denne dagen. Høydepunktet kommer til slutt i form av Manchester United mot Aston Villa.

Villa og Chelsea har det enkleste programmet

Om vi ser på gjennomsnittlig tabellposisjon til de tre motstanderne alle skal spille mot i julen er det noen som kommer vesentlig bedre ut enn andre. Aston Villa og Chelsea skal begge to møte tre lag som snitter på en 15,3 tabellposisjon.

Neste lag på listen er Tottenham. De møter Everton, Brighton og Bournemouth som til sammen snitter på en 13. plass. Her skal det imidlertid tas med at Everton ligger på en 16. plass takket være poengtrekket de er idømt. Uten dette ville de hoppet opp til en 10. plass.

Det hardeste programmet er det Burnley som har, med West Ham tett på. Begge møter motstand som snitter innenfor topp 6. Arsenal skal i snitt møte 7. plasser og får også en vanskelig høytid på papiret.

Følg med her på Viasport.com for daglige oversikter over hvilke kamper du kan kose deg med i romjulen og inn i det nye året!

Forrige
Forrige

Lille julaften er full av fotball

Neste
Neste

Barcelona risikerer utestengelse fra Champions League