Lille julaften er full av fotball

Det er lille julaften, men allerede nå kommer den første virkelig store tittelkampen i årets Premier League. Liverpool tar i mot Arsenal på Anfield i kveld, og før det kan vi kose oss med fem andre kamper!

Det hele starter med et smell når West Ham tar i mot Manchester United til dagens første kamp. Avspark der er 13:30, og derfra går det slag i slag helt frem til det er på tide å få barna i seng så julestrømpene kan henges opp og det siste som må ordnes før julaften kan ordnes.

Hovedrunden består bare av fire kamper i dag, ettersom Manchester City har fått sin kamp mot Brentford utsatt på grunn av VM for klubblag. Men det blir likevel flere godbiter å velge mellom.

Her er kampprogrammet for lille julaften, lørdag 23. desember 2023:

13:30 West Ham - Manchester United
16:00 Fulham - Burnley
16:00 Luton - Newcastle
16:00 Nottingham Forest - Bournemouth
16:00 Tottenham - Everton
18:30 Liverpool - Arsenal

Kampen om å ikke bli hektet av

Den første kampen på lille julaften spilles mellom to lag som begge fortsatt har heng på den øvre tredjedelen på tabellen, og dermed kampen om en plass i Europa neste sesong. West Ham ligger på en 9. plass, bare ett poeng bak Manchester United på 7. plassen. En seier her er med andre ord meget viktig for å beholde kontakten med lagene foran.

Bookmakerne mener det er tett på 50/50 hva som blir utfallet her. Kvelden før kampen skal spilles gir faktisk William Hill 2,50 på både hjemmeseier og borteseier.

I hovedrunden er det ventet at de nyopprykkede lagene Burnley og Luton får nok en tøff dag på jobb mot henholdsvis Fulham og Newcastle. Luton har levert flere imponerende kamper i det siste uten å få uttelling for strevet. Kanskje er det på lille julaften det skal løsne? Burnley på sin side har kun to seiere denne sesongen, og begge kom mot de to andre lagene som slo følge med de opp fra Championship i våres. Du får over fem ganger innsatsen tilbake om du heier på underdogen i disse to kampene.

Tøft blir det også for Nottingham Forest som tar i mot Bournemouth. Dette blir første kampen til Nuno Espirito Santo som manager for Forest, og han skal opp mot et formlag. Bournemouth har ikke tapt siden de møtte Manchester City borte i starten av november og er 5-2-1 på de siste åtte kampene sine i ligaen. Likevel er det jevn odds på de to lagene, så definitivt Nuno-optimisme å spore i markedet her!

Og når vi først er inne på formlag. Den siste kampen i hovedrunden er mellom Tottenham som har stablet to strake seiere på bena etter fire tap og en uavgjort på de fem kampene før det. Everton kommer med en seiersrekke på fire kamper i bagasjen og fem trepoengere på de siste seks kampene. Sean Dyche har virkelig fått fart på de blå fra Liverpool, og laget hadde ligget på øvre halvdel om det ikke var for de ti minuspoengene de ble idømt tidligere i sesongen.

Toppkamp til dessert

Til slutt får vi altså julas storkamp. Toppkampen mellom Liverpool og Arsenal. Vinneren vil lede Premier League når julen ringes inn. Akkurat dette har mye negativ historikk for nettopp disse to lagene, som du kan lese mer om her.

Bookmakerne holder hjemmelaget som en knepen favoritt. Kanskje er det hjemmefansen som skal avgjøre? Det gjenstår å se om de reiser seg etter kritikken de fikk fra Jürgen Klopp tidligere i uken.

Forrige
Forrige

Juleforbannelsen hviler over toppkampen

Neste
Neste

Se hvem som har det beste juleprogrammet