Barcelona risikerer utestengelse fra Champions League

Den økonomiske krisen i Barcelona så ut til å være over etter salget av fremtidige TV-rettigheter og kommersielle rettigheter. Men nå trues likevel klubben av utestengelse fra Champions League i flere sesonger.

Årsaken er kort fortalt at UEFAs regelverk bare regner inntekter fra spillersalg når de ser på klubbens balanse. Det er den tyske avisen Die Welt som melder dette, senere gjengitt av VG i Norge.

Utestengelsen vil kunne gjelde allerede fra kommende sesong, og det skal være snakk om en varighet på to til tre år.

– Jo større tap, jo lengre straff sier UEFA-kildene til Welt.

Samme kilde melder at klubbens økonomi er “bare rot”. UEFA ila Barcelona en bot på en halv million euro så sent som i sommer. Årsaken var at klubben feilaktig hadde oppgitt salg av immaterielle eiendeler som fortjeneste, og at dette ikke utgjør en relevant inntekt.

Til tross for at Barcelona leverte et nettoresultat på 304 millioner euro så sent som i september er altså ikke det økonomiske panelet i UEFA fornøyde. Det positive resultatet kommer takket være enorme inntekter fra salg av fremtidige inntekter.

Skulle Barcelona utestenges fra Champions League i flere sesonger vil klubben også tape enorme inntekter fra den turneringen, og de økonomiske problemene vil bare hope seg opp. Ettersom klubben allerede har solgt mesteparten av sine fremtidige inntekter fra TV-avtaler og annen markedsføring vil dette kunne være begynnelsen på slutten for FC Barcelona som vi kjenner klubben.

For øyeblikket ligger Barcelona på tredjeplass i La Liga, syv poeng bak Real Madrid og Girona. Klubben har vunnet La Liga 27 ganger og Champions League fem ganger og er en av de største og mest kjente fotballklubbene i verden.

Ettersom Barcelona har tatt juleferie nå og ikke skal spille før 4. januar får klubbens ledelse en travel juletid med å håndtere denne saken. Neste hjemmekamp er faktisk ikke før 28. januar, så de håper nok på at hjemmefansens vrede over denne nyheten har avtatt innen den tid.

Forrige
Forrige

Se hvem som har det beste juleprogrammet

Neste
Neste

Nye regler for Formel 1 i 2024