Se de utrolige Haaland-tallene fra Champions League

viasport

At Erling Braut Haaland er en målmaskin av ypperste klasse er det ingen som tviler på. Men få er likevel klar over hvor ekstrem Haaland har vært til nå, spesielt i Champions League.

Høsten 2019 startet ferden i verdens gjeveste klubbturnering. Den ferden var bare to minutter gammel da den ble til et eventyr. For så lang tid brukte Erling Braut Haaland på å score sitt første mål i Champions League. En halvtime senere kom nummer to, og før pause var hattricket sikret. Det første av to hattrick han har scoret i Champions League. Så langt.

Det ble åtte mål på de seks gruppespillkampene for Salzburg, men likevel ikke nok til at laget gikk videre. Overgangen til Borussia Dortmund kom på plass, og Erling Braut Haaland fikk dermed være med til utslagsrundene likevel. Det ble to mål i Dortmund-debuten i Champions League, hjemme mot PSG. Men heller ikke dette var nok til videre avansement, og det stoppet på 10 mål denne sesongen, nest flest av alle. Bare Robert Lewandowski noterte seg for flere mål, men hans Bayern München gikk også hele veien og vant turneringen.

Den neste sesongen ble det også 10 scoringer fra Haaland i Champions League, og denne gangen var det nok til å bli toppscorer, til tross for at Dortmund ble slått ut i kvartfinalene. Toppscorer-bragden ble gjentatt i fjorårets sesong, hvor Haaland dunket inn 12 scoringer for Manchester City på veien til å vinne hele turneringen.

Denne sesongen er han også på god vei, men to relativt målfarlige karer ved navn Harry Kane og Kylian Mbappé ser ut til å gi Haaland kamp helt til døren. Begge de to står med seks scoringer så langt, før kvartfinalene.

viasport

Erling Braut Haaland bøttet inn mål i Champions League også uten hestehale

SNITT PÅ OVER ETT MÅL PER KAMP

Erling Braut Haaland har spilt mot 19 forskjellige klubber i Champions League. Han har scoret mot 14 av de. Og av de fem han ikke har klart å overliste har han bare møtt tre av de én gang. Ajax, Røde Stjerne og Inter. Det er kun Real Madrid og Manchester City han har møtt flere ganger uten å score mot. Det kan hende han klarer å pynte på de tallene allerede denne sesongen, ettersom Real Madrid og Inter fortsatt er med i turneringen og mulige motstandere for Haalands Manchester City.

Totalt har det blitt 40 mål på bare 36 kamper i Champions League for Erling Braut Haaland. Målene fordeler seg jevnt i kampene også, med 19 scoringer før pause og 21 nettkjenninger etter pause. Han scorer både tidlig og sent, men er statistisk farligst i siste halvdel av hver omgang, og særlig i perioden etter det er spilt en time.

viasport

Champions League i Dortmund var like enkelt som i Salzburg

FORAN SKJEMAET TIL Å SLÅ MESSI OG RONALDO

Det tok Erling Braut Haaland syv kamper å nå ti scoringer. Det er utrolig nok ikke rekord, for Sebastian Haller klarte sine ti første scoringer på seks kamper. Likevel er dette langt foran skjemaet til de mestscorende spillerene i Champions Leagues historie. Cristiano Ronaldo troner øverst på den statistikken foran Lionel Messi, Robert Lewandowski og Karem Benzema. Den raskeste av disse fire til sine ti første scoringer var Lewandowski som brukte 16 kamper.

Til sammenlikning hadde Haaland allerede passert 20 mål etter sine 16 første kamper. Det klarte han faktisk på 14 kamper. Cristiano Ronaldo brukte hele 37 kamper på sine ti første scoringer. Haaland har som nevnt ikke spilt så mange kamper enda, og har allerde 40 nettkjenninger.

Både Lionel Messi og Robert Lewandowski nådde 20 mål etter sine første 36 kamper, så Haaland har doblet det antallet.

Og rekorden for raskeste spiller til 50 mål? Den har Ruud van Nistelrooy. Han brukte 62 kamper. Det betyr at Erling Braut Haaland har 26 kamper på seg til å tangere den rekorden. Han har også en stund for å bli den yngste. Lionel Messi var 24 år og 284 dager gammel da han satte inn sitt mål nummer 50. Haaland fyller 24 år til sommeren, 21. juli.

Forrige
Forrige

Se full TV-oversikt for ukens F1 & F2

Neste
Neste

- I veldig dyp trøbbel