Sauber avduker kontroversiell rebranding for 2024-sesongen

Lag rebrandes, sponsorer kommer og går, og førere bytter allianser. Det samme gjelder for Sauber Motorsports, tidligere kjent som Alfa Romeo. Etter å ha holdt fansen ventende på typisk Formel 1-vis, har teamet endelig avslørt sin nye identitet for 2024-sesongen – Stake F1 Team Kick Sauber. Dette rebranding-tiltaket har utløst en virvelvind av reaksjoner blant fans og eksperter. 

  

Avsløringen av Stake F1 Team Kick Sauber 

Reisen mot å bli Stake F1 Team Kick Sauber er flerdimensjonal. Sauber Motorsports, tidligere opererende under Alfa Romeo-banneret, har gjennomgått en betydelig transformasjon mens de forbereder seg på Audi's ankomst som et produsentlag i 2026. For de neste to Formel 1-sesongene har Sauber Motorsports overlevert sitt chassis og lagnavnerettigheter til eksisterende sponsorer, og legger dermed grunnlaget for denne forvirrende rebrandingen. 

Teamets nye navn, Stake F1 Team Kick Sauber, har fått øyenbrynene til å heve seg i Formel 1-samfunnet. Det tungvinte navnet kan vise seg å være utfordrende både for kommentatorer og fans, og mange lurer på hvorfor Sauber valgte denne spesifikke veien. Imidlertid er det verdt å merke seg at i praksis vil teamet sannsynligvis bli referert til rett og slett som “Sauber” i overskuelig fremtid. Tross alt sier ingen "Mercedes AMG Petronas F1 Team" eller "Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team" jevnlig. 

  

Stake og Kick 

For å forstå motivasjonen bak denne rebrandingen er det viktig å bli kjent med teamets nye hovedsponsorer, Stake og Kick. I sportsbegrep kan de kanskje ikke virke som de mest konvensjonelle partnerne for et Formel 1-team. Stake er et nettbasert kryptokasino og bookmaker, mens Kick er en strømmetjeneste lik Twitch, der brukere kan sende ulikt innhold, fra spill til annen underholdning. 

Samarbeidet mellom Kick og Sauber begynte i 2023-sesongen og er nå blitt solidifisert med rebranding-annonseringen. Mens Kick er relativt nytt på scenen, har dets raske vekst og innovative tilnærming til direktesendinger en sammenheng med Saubers filosofi om å bryte formen og omdefinere konvensjoner. Det gjenstår å se hvordan Kicks involvering vil påvirke teamets bilde og engasjementet til fansen. 

  

Audis overtakelse 

Audis forestående overtakelse av Sauber Motorsports i 2026 er en betydelig utvikling i teamets evolusjon. Audi har gradvis økt sin andel i teamet, og kom først inn som en minoritetseier i 2023. I løpet av det kommende året eller så har Audi planer om å øke sin eierandel til 50 % og til slutt til 75 % før de overtar styringen med sitt eget team og motor. 

For øyeblikket vil Sauber fortsette å bruke Ferrari-motorer og opprettholde sitt forhold til den italienske produsenten. Overgangen til Audis fullstendige eierskap representerer et avgjørende øyeblikk for teamets fremtid, med løftet om nye perspektiver og ressurser. 

  

2024 

Når Sauber transformeres til Stake F1 Team Kick Sauber, er fans ivrige etter å se hvordan teamet vil prestere i Formel 1-sesongen 2024. Mens kjernepersonalet forblir uforandret, endrer kilden til finansiering for teamets operasjoner seg betydelig. 

Valtteri Bottas, som ble med teamet i 2022, erkjenner utfordringene som teamet sto overfor i 2023-sesongen, der de avsluttet på niende plass i konstruktørmesterskapet. En lovende start ble etterfulgt av ujevnhet, og Bottas selv slet og avsluttet på 15. plass i førermesterskapet. Imidlertid forblir den finske føreren optimistisk med hensyn til teamets utsikter i 2024. 

Det viktigste problemet for Sauber i 2023 var manglende evne til å gjøre effektive oppgraderinger på bilen sin, et problem delt av flere andre lag. Idet de erkjenner svakhetene i bilens konsept, tar Sauber en ny tilnærming under veiledning av teknisk direktør James Key. 

  

Rebrandingen av Sauber Motorsports til Stake F1 Team Kick Sauber er et dristig trekk som har delt Formel 1-entusiastene. Med Stake og Kick som hovedsponsorer har teamet som mål å bringe nye perspektiver og engasjere fansen på innovative måter. 

Mens Audis overtagelse ligger i horisonten, er Saubers fokus for 2024 å fornye konseptet for bilen sin og vende tilbake til konkurranse. Den kommende sesongen lover nye utfordringer og muligheter for teamet, og fansen vil følge nøye med for å se om Stake F1 Team Kick Sauber kan leve opp til sitt unike navn og skape bølger i Formel 1-verdenen. 

Forrige
Forrige

Luton-kaptein fikk hjertestans på banen

Neste
Neste

Liverpool 0 – 0 Manchester United