Luton-kaptein fikk hjertestans på banen

Lørdag fikk Luton Town-fotballspilleren Tom Lockyer hjertestans under en Premier League-kamp mot AFC Bournemouth. Tilstanden hans er stabil.

Hendelsen skjedde med stillingen 1-1, og Lockyer fikk raskt medisinsk hjelp fra begge lagenes medisinske stab. Etter å ha blitt stabilisert, ble han transportert til sykehus, hvor han er i stabil tilstand.

Luton Town ga en innledende uttalelse lørdag kveld, som bekreftet Lockyers hjertestans og uttrykte takknemlighet for den raske responsen fra de medisinske teamene. De takket også fansen for den massive støtten og mange velsignelsene.

På søndag ga klubben en oppdatering om Lockyers tilstand, og sa at han gjennomgår ytterligere tester og skanninger for å avgjøre de neste trinnene i hans gjenoppretting. De gjentok forespørselen om respekt for privatliv for Lockyer og hans familie, og understreket at fokuset bør være på hans velvære.

Dette er andre gang Lockyer har fått hjertestans på banen i år. I mai kollapset han under Championship playoff-finalen mot Coventry City, noe som krevde hjertekirurgi før han gjorde et vellykket comeback i juni.

Hendringen i Bournemouth har utløst en utstrømning av støtte fra fotballsamfunnet, med spillere, managere og fans over hele ligaen som sender meldinger om kjærlighet og støtte til Lockyer og hans familie. Premier League har også uttrykt sin solidaritet med Lockyer, og formidlet sine tanker og bønner til ham og hans kjære.

"Tom er en fantastisk fyr, og vi er alle veldig bekymret for ham," sa Luton-manager Nathan Jones. "Vi sender all vår kjærlighet og støtte til ham og hans familie i denne vanskelige tiden."

"Tom er en sterk fyr, og jeg er sikker på at han vil komme seg gjennom dette," sa tidligere England-kaptein Gary Neville. "Mine tanker går til ham og hans familie."

"Vi er alle i sjokk over nyhetene om Tom," sa Premier League-direktør Richard Masters. "Vi sender all vår kjærlighet og støtte til ham og hans familie."

Lockyer er en populær figur i Luton-miljøet. Han har vært med i klubben siden 2015, og har spilt over 200 kamper for dem. Han er også en populær figur blant fansen, som har sendt ham meldinger om støtte og velsignelser.

"Tom er en fantastisk representant for klubben," sa Luton-supportergruppen Hatters with Pride. "Vi er alle veldig bekymret for ham, og vi ønsker ham en rask og fullstendig gjenoppretting."

Forrige
Forrige

God trekning for Ødegaard og Haaland

Neste
Neste

Sauber avduker kontroversiell rebranding for 2024-sesongen