Red Bull slipper ikke Adrian Newey rett til konkurrentene

viasport

Alt tyder på at Red Bulls ingeniør-trollmann Adrian Newey forlater teamet etter 18 år. Men han kan ikke hoppe rett i en rød Ferrari-kjeledress helt uten videre.

Adrian Newey, en anerkjent figur i Formel 1 på grunn av sin uovertrufne designekspertise, befinner seg nå i sentrum av intense spekulasjoner angående hans potensielle avgang fra Red Bull Racing. Foreløpig er Neweys fremtid med noen F1-rival usikker, med en kontraktbinding som potensielt kan holde ham i Red Bull frem til 2027, med mindre det forhandles frem en tidlig frigjøring.

Det dukket opp rapporter på torsdag som fremhevet Neweys private uttrykk for et ønske om å forlate Red Bull, til tross for lagets fortsatte suksess i sporten. Det ser ut til at intern strid og en maktkamp tidligere i år, som kastet tvil over teamleder Christian Horners ledelse, kan ha etterlatt Newey desillusjonert. Til tross for disse rapportene, har Newey ikke tatt noen formelle skritt mot å si opp, og det har ikke vært noen offisiell kommunikasjon med Red Bulls ledelse eller morselskap.

Muligheten for Neweys avgang har naturligvis vekket interesse fra topp F1-lag som er ivrige etter å utnytte hans ferdigheter. Spesielt har Ferrari og Aston Martin dukket opp som ivrige friere. Ferrari, som skal ønske Lewis Hamilton velkommen neste sesong, kunne dra stor nytte av Neweys samarbeid, potensielt ved å pare ham med den syv ganger verdensmesteren i en formidabel allianse. Imidlertid kunne en flytting til Ferraris base i Maranello innebære å navigere i et like komplekst politisk landskap som hos Red Bull.

viasport

I mellomtiden har også Aston Martin gjort fremstøt mot Newey, med teamets eier Lawrence Stroll som personlig har fremmet et tilbud, rapportert av Motorsport.com. En overgang til Aston Martin ville tillate Newey en jevnere overgang, holde ham i Storbritannia og gjenforene ham med tidligere kollega Dan Fallows.

Likevel strekker kompleksiteten i Neweys situasjon seg dypt inn i hans kontraktsmessige forpliktelser. Red Bull klargjorde at Neweys nåværende avtale, inngått tidlig i fjor, forplikter ham til teamet frem til slutten av 2025. I tillegg kunne konkurranseklausuler ytterligere begrense hans evne til å slutte seg til en rival til 2027, noe som betydelig begrenser hans innflytelse til 2028-sesongen under nye regler.

Ettersom Newey nærmer seg det som kan være slutten på hans karriere—han vil nærme seg 70 år innen 2027 — er det også spekulasjoner om at han kan vurdere å trekke seg fra Formel 1 helt, i stedet for å gi alt med et annet lag. Hans interesse for prosjekter som Red Bulls RB17 hyperbil tyder på at han fortsatt er lidenskapelig opptatt av banebrytende bilteknologi, noe som kan holde ham innenfor Red Bulls fold, om enn i en annen kapasitet.

Løsningen på Neweys dilemma ville sannsynligvis kreve et kostbart oppkjøp, noe Red Bull ville være nølende med å tilby billig, gitt den konkurransefordelen Newey kunne gi til et annet lag. Mens F1-samfunnet ser nøye på, understreker dramaet rundt Adrian Neweys fremtid ikke bare hans uvurderlige rolle i sporten, men også de høye innsatsene som er involvert i å beholde topp talent i den nådeløst konkurransedyktige verdenen av Formel 1.

Forrige
Forrige

Hulkenberg bytter team

Neste
Neste

Manchester City tettet luken i Haalands fravær