Hulkenberg bytter team

viasport

Nico Hulkenberg er ferdig i HAAS etter denne sesongen, men Formel 1-eventyret forsetter i nytt team neste sesong!

Den erfarne Formel 1-føreren Nico Hulkenberg er klar til å gjøre en betydelig overgang ved å slutte seg til Sauber, i forventning om Audis fullstendige inntreden i F1-sirkuset som et fabrikkteam i 2026. Dette trekket følger etter hans avgang fra Haas-teamet, et amerikansk-eid lag der han har konkurrert. Denne utviklingen markerer et avgjørende skritt i Audis strategi når de forbereder seg på å forsterke sin tilstedeværelse i motorsport gjennom sitt samarbeid med Sauber.

Hulkenbergs avgang fra Haas ble offisielt annonsert tidligere, med Haas som bekreftet hans utgang ved slutten av 2024-sesongen. Kunngjøringen fra Haas kom sammen med nyhetene om at den tyske føreren hadde valgt å signere med Sauber, og returnerer til et team han tidligere hadde samarbeidet med i 2013. Ayao Komatsu, Haas-teamets sjef, uttrykte takknemlighet overfor Hulkenberg og sa, "Jeg vil gjerne takke Nico for hans bidrag til laget. I tiden han har vært her hos oss har han vært en stor lagspiller og noen vi virkelig setter pris på å jobbe med."

Komatsu roste videre Hulkenbergs bidrag, og understreket deres verdi i å forbedre lagets prestasjoner, "Hans erfaring og tilbakemeldinger har vist seg uvurderlige for oss når det gjelder å forbedre vår samlede ytelse - et faktum som tydelig kommer til syne både i hans kvalifiserings- og løpsprestasjoner i VF-24 denne sesongen."

Audis interesse for Hulkenberg var en del av en strategisk beslutning for å etablere et robust oppsett for deres kommende Formel 1-prosjekt. Motorsport.com rapporterte tidligere at Audi hadde satt en frist i mai for sine førerforhandlinger, og fremhevet Hulkenberg som et nøkkelmål. Til tross for andre potensielle alternativer, forpliktet Hulkenberg seg til en fremtid med Audi, tiltrukket av muligheten til å være en del av en tysk produsents ambisiøse F1-inntreden.

viasport

"Muligheten til å konkurrere for Audi er noe veldig spesielt. Når en tysk produsent går inn i Formel 1 med slik besluttsomhet, er det en unik mulighet," uttalte Hulkenberg om sin kommende rolle med Audi. "Å representere fabrikkteamet til et slikt bilmerke med en kraftenhet laget i Tyskland er en stor ære for meg."

Audi har også uttrykt sterk interesse for Carlos Sainz, selv om han fortsatt er ubesluttet og vurderer sine alternativer midt i andre tilbud fra topp F1-lag. Imens vil Sauber, som fortsatt vil konkurrere som Sauber i 2025 før de bytter navn til Audi, har møtt utfordringer denne sesongen, inkludert problemer med pitstopp som har hindret deres prestasjoner.

Med Hulkenbergs overgang oppstår spekulasjoner om hans fremtidige lagkamerat og de ledige plassene han etterlater seg. Oliver Bearman, et lovende Ferrari-reservat, forventes å fylle Hulkenbergs sete hos Haas, noe som reflekterer den dynamiske og stadig skiftende naturen til førerplasseringer i Formel 1.

Når forberedelsene fortsetter, er både Hulkenberg og Audi fokuserte på å legge et solid grunnlag for et vellykket partnerskap i den høytstående verdenen av Formel 1, som starter med 2025-sesongen under Sauber-banneret før de går over til Audi-navnet året etter.

Forrige
Forrige

– Det er som å sette et plaster på et stort kutt

Neste
Neste

Red Bull slipper ikke Adrian Newey rett til konkurrentene