Premier League utfordrer juleklassikerne

Når du skal være julenisse for nevøene men bare stopper en tur innom kampen på veien

God Jul alle sammen! I dag er den dagen i løpet av året hvor flest har sine faste ting å se på TV. Men i år kan det bli viktig å sikre seg fjernkontrollen tidlig, for Premier League tilbyr oss å ringe julen inn til tonene av David Cootes fløyte på Molineux.

Dette er første gang siden 1995 det skal spilles Premier League på julaften. Kampen som skal spilles er oppgjøret mellom Wolverhampton og Chelsea, og avsparket tas klokken 14:00. Det betyr at den er ferdig før de fleste setter seg til bords for å innta julemiddagen. Men hvordan passer det inn med fotballkamp midt i juleprogrammet er kanskje det første du også tenkte på?

Jo, slettes ikke så ille får vi si. Det er nesten så vi mistenker at de norske mediehusene har tilpasset sendeskjemaet sitt noe etter denne kampen.

NRK1 gjør unna de virkelige klassikerne i god tid til kamp. Tre nøtter til Askepott starter 11:00 etterfulgt av den originale Reien til julestjernen klokken 12:25. Ferdig akkurat i tide til avspark. Det du må ofre her er en annen favoritt for mange, nemlig Donald Duck og vennene hans ønsker God Jul. Pippi Langstrømpes innsats for å skaffe seg juleferie ryker også, men kampen er ferdig i tide til gudstjenesten fra Nidarosdomen, før sølvguttene synger julen inn klokken 17:00.

TV 2 tar den enda lenger. De har rett og slett satt opp repriser av Asbjørns julekalender til hele første omgang av kampen. Etter pause frister de med familiefilmen Teddybjørnens jul i tilfelle det skulle bli en kjedelig kamp. Dette var den store julefilmen på kino så sent som i fjor, så dette er uansett såpass ferskt stoff at ingen har rukket å lage tradisjon av å se den enda. Etter kampen kommer nyinspillingen av Tre nøtter til Askepott.

Har Chelsea begynt å selge juletrær på Stamford Bridge for å oppfylle FFP-kravene?

TVNorge har rett og slett klasket til med klassikeren Hjelp, det er juleferie og Chevy Chase i rollen som overhode for Griswold-familien.

Og for de av dere som tenker at vi kan sette vår lit til svenskene for å få i pose og sekk her må vi dessverre skuffe dere. SVT1 sender også Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul samtidig som andre omgang.

Da er det greit å ha diverse strømmetjenester, ukesarkiv og opptaksmuligheter tilgjengelig for de fleste, for kampen mellom Wolves og Chelsea må ses. Det er to lag midt på tabellen som møtes, men avstanden til nedrykksdramaet er skummelt kort, samtidig som det begynner å bli faretruende langt opp til lagene over Chelsea på tabellen.

Chelsea er ganske klare favoritter hos bookiene som gir deg tett på det dobbelte av hva du satser tilbake dersom de blå skulle vinne. Og det bør de gjøre for å motivere Todd Boehly til å bruke julebonusen på januarsalget om en drøy uke.

Forrige
Forrige

Endelig Boxing Day!

Neste
Neste

Juleforbannelsen hviler over toppkampen