Ødegaard sentral i ny storseier

viasport

I en dominerende forestilling på Bramall Lane vartet Arsenal opp med en mesterlig forestilling der de rett og slett ydmyket Sheffield United med en 6-0 seier som skriver seg inn i Premier Leagues historiebøker.

Denne overbevisende seieren fremhevet ikke bare Arsenals intensjoner i tittelkampen, men skrev også deres navn inn i rekordbøkene med flere milepæler. Og midt i forestillingen sto dirigenten Martin Ødegaard.

Kampen begynte med at Arsenal tidlig etablerte dominans, et bevis på deres angrepsmessige finesse og presisjon. Kaptein Martin Ødegaard satte standarden i det femte minuttet med et velrettet skudd i det høyre hjørnet, og markerte sitt femte direkte bidrag til mål i de siste fire kampene. Dette målet la grunnlaget for et stormløp, med mål fra Gabriel Martinelli, Kai Havertz, Declan Rice, og til og med et uheldig selvmål fra Sheffield Uniteds Jayden Bogle før pausefløyta. Ben Whites mål i andre omgang, det 10 000. i Arsenals ærerike historie, var prikken over i-en, da "Gunners" flyttet seg innenfor to poeng fra ligaleder Liverpool.

Hjemmefansen var alt annet enn fornøyd med hva de fikk servert, og TV-bildene viste lange rekker med hjemmefans som forlot stadion allerede etter det første kvarteret, på stillingen 0-3.

Denne seieren handlet ikke bare om resultatet; det var en demonstrasjon av Arsenals dødelige effektivitet og historiske prestasjon. De ble det første laget i Premier League som scoret minst to ganger i åtte påfølgende omganger av fotball. I tillegg matchet Mikel Artetas side en bragd som kun tidligere var oppnådd av Burnley i 1961, ved å score fem eller flere mål i tre påfølgende bortekamper. Bemerkelsesverdig nok etablerte Arsenal en Premier League-først ved å lede med fem mål til null i første omgang, en skremmende utsikt for enhver motstander.

viasport

De individuelle prestasjonene var like imponerende, med Kai Havertz som scoret og assisterte i påfølgende Premier League-kamper, en bragd ikke oppnådd av en Arsenal-spiller siden Henrikh Mkhitaryan i februar 2019. Bukayo Saka, et fyrtårn av kreativitet, registrerte sitt 50. assist for Arsenal, og ble med i en elitegruppe av Premier League-spillere med minst 50 mål og 50 assists i alle konkurranser.

Men seieren var ikke uten bekymringer, da Martinelli ble tvunget av banen på grunn av en ankelskade etter en kollisjon, som kastet en skygge over Arsenals triumf.

Sheffield Uniteds problemer forverret seg da de ble det første laget i engelsk fotball som har sluppet inn fem eller flere mål i fire påfølgende hjemmekamper i alle konkurranser og å tape tre påfølgende hjemmeliga kamper med en margin på fem eller flere mål. Med bare fire skudd, ingen på mål, forblir de nederst på tabellen, 11 poeng fra sikkerhet.

Denne kampen vil bli husket ikke bare for det rene antallet mål, men for milepælene den satte og uttalelsen den ga om Arsenals gjenoppståelse som en kraft i engelsk fotball. Ettersom de nærmer seg å avslutte en 20-års tørke for tittelen, vil denne seieren på Bramall Lane utvilsomt være et høydepunkt i deres kampanje.