Red Bull tar sin plass i Formel 1-historien

viasport

Ferrari leder fortsatt, men Red Bull tetter stadig forspranget som tidenes mestvinnende Formel 1-team

Hadde du sagt til noen som fulgte Formel 1 i forrige årtusen at en leskedrikk-produsent skulle gå forbi de store teamene som Williams, Mercedes, McLaren og Ferrari ville de ledd av deg. Nå er det i ferd med å skje.

Helt siden Guiseppe Farina vant det første Formel 1-løpet på Silverstone 13. mai 1950 i en Alfa Romeo er det bilfabrikantene som har vært den sentrale bærebjelken i sporten. Alfa Romeo var den første fabrikken til å vinne, og de vant også alle de seks løpene den første sesongen. Den dominansen fortsatte ikke, og det var raskt Ferrari som etablerte seg som den soleklart største og beste bilfabrikanten, en posisjon de har beholdt i over 70 år. Nå kan det være i ferd med å endre seg ettersom Red Bull ser ut til å dominere enda en sesong.

Ferrari er fortsatt det mestvinnende laget med sine 243 seiere, og det vil de fortsette å være en god stund også, uansett hvor mye Red Bull dominerer og vinner løp. Ferrari har hele 60 løpsseiere fler en McLaren på andreplass. Deretter følger Mercedes og Williams, men Red Bull tetter avstanden i et forrykende tempo.

Ferrari er for veldig mange synonymt med Formel 1, og selve symbolet på toppnivået innen motorsport. Enzo Ferrari sa det veldig treffende selv: “Om du ber et barn om å tegne en racerbil, så vil de alltid tegne en rød bil”.

Viasport

Så spørs det om ikke barna som vokser opp i dag vil tegne to okser på siden av den bilen, for de siste årene er det Red Bull og Max Verstappen som har feid alle andre til side. Siden de kom inn i Formel 1 i 2005 har de klart å vinni utrolige 114 løp. Det aller meste tyder på at de i løpet av denne sesongen vil passere både Williams og Mercedes på listen over mestvinnende team i Formel 1s historie. Og det skal ikke mange flere sesonger lik den forrige til før også McLaren og til slutt Ferrari på toppen ser de røde oksene i speilet.

DE MESTVINNENDE TEAMENE I FORMEL 1

243 løpsseiere: Ferrari
183 løpsseiere: McLaren
125 løpsseiere: Mercedes
114 løpsseiere: Williams
114 løpsseiere: Red Bull

Ferrari topper også listen over flest VM-titler vunnet. De har hele 16 titler som team. Williams er nummer to på denne listen med ni VM-titler for lag, én foran McLaren og Mercedes med åtte. Femteplassen holdes faktisk av Lotus med syv VM-titler og først på 6. plass finner vi Red Bull med seks. Men så har alle disse seks kommet siden 2010 også, og mye tyder på at nummer syv vil være sikret et stykke utpå sommeren i år.

Så selv om det var helt utenkelig for bare et par tiår siden og alle med bensin i blodet ville ledd av tanken, så er det altså en leskedrikk-produsent som er i ferd med å ta over tronen i verdens største motorsport.

Forrige
Forrige

– Jeg visste han ville reagere på denne måten

Neste
Neste

Ødegaard sentral i ny storseier