Ny Ferrari-sponsor tar opp kampen med Red Bull

viasport

Ferrari har inngått en avtale med energidrikkmerket Celsius, og håper det vil gi frisk energi til satsningen de kommende sesongene.

Det amerikanske energidrikk-selskapet og Ferrari hadde en mindre avtale allerede forrige sesong for de tre amerikanske løpene i Miami, Austin og Las Vegas men har nå utvidet avtalen til hele sesongen og samtlige 24 løp på kalenderen.

Samarbeidet mellom Ferrari og Celsius har nå utvidet seg til et globalt partnerskap, hvor merkets logoer vil bli vist på bilene og på førernes kjøredresser. Dermed blir dette er den første avtalen som er annonsert siden signeringen av Lewis Hamilton for 2025-sesongen.

Ettersom avtalen har sine røtter i fjorårets USA-spesifikke satsning vil ankomsten av Hamilton til Maranello i 2025 gi selskapet en velkommen og høyst uventet styrking av sine globale markedsføringsanstrengelser.

Hamilton har i flere år blitt assosiert med energidrikken Monster, men den avtalen var først og fremst med Mercedes-teamet som helhet og ikke Lewis Hamilton personlig. Den avtalen ble uansett avsluttet etter forrige sesong, og Monster blir nå sponsor for McLaren i den kommende sesongen.

viasport

Alle energidrikkmerker som prøver seg i Formel 1 tar uunngåelig opp konkurransen med Red Bull på deres hjemmebane. Det østerrikske selskapet har vært en av sportens største aktører siden de kom inn som sponsor for Sauber i 1995, og senere med to egne team på startstreken. Bortsett fra Monster og den mislykkede tittelsponsoravtalen mellom Rich Energy og Haas for noen sesonger siden har de fleste energidrikker som har prøvd seg i F1 gjort det i relativt liten skala.

– Vi er glade for å utvide samarbeidet vårt med Celsius etter starten vi hadde i fjor, uttalte Ferraris sjef for inntekter i racingavdelingen Lorenzo Giorgetti.

Visepresidenten i Celsius Kyle Watson delte også noen tanker om den nye avtalen:

– Vi kunne ikke være gladere for å fortsette samarbeidet vårt med Ferraris Formel 1-team som deler vår lidenskap for å prestere på høyeste nivå hver eneste dag.

Forrige
Forrige

Skadeproblemer for Roy Hodgson

Neste
Neste

Mercedes til angrep på Hamiltons planer