Manchester City reiser til Madrid for å angripe

viasport

Erling Braut Haaland blir en nøkkelspiller i kvartfinalen mellom Real Madrid og Manchester City

Kveldens kvartfinale på Santiago Bernabéu spilles med taket lukket for maksimal stemning. Pep Guardiola lover at Manchester City skal gi publikum god angrepsfotball.

Når Manchester City gjør seg klare for å møte Real Madrid i Champions Leagues kvartfinale på Santiago Bernabéu, mobiliserer manager Pep Guardiola spillerne sine til et viktig oppgjør. City eliminerte Real fra semifinalen i fjor med en imponerende seier på 5-1 sammenlagt, som inkluderte en markant 4-0 seier mot Carlo Ancelottis lag i returoppgjøret på Etihad Stadium. Til tross for dette insisterer Guardiola på at lagene er jevngode og forbereder sine spillere på å angripe. "Vi må komme hit for å skade dem, for å straffe dem," understreker Guardiola, og påpeker viktigheten av at City tar initiativet ved å score mål.

Guardiola legger vekt på å implementere Citys spillestil og forberede seg på Real Madrids styrker, særlig deres høye press og trusselen fra kontringer med spillere som Rodrygo, Jude Bellingham, Federico Valverde og Vinícius Júnior. Han roser spesielt Jude Bellingham, Reals unge talent, for en enestående sesong, og bemerker hans ferdigheter og intelligens på banen. Bellinghams betydning er tydelig både for Real og på internasjonalt nivå med England.

viasport

Kan Vinicius Jr. og Jude Bellingham stå i mot Manchester City denne gangen?

City må klare seg uten Kyle Walker og Nathan Aké grunnet skader, men beholder likevel en intern selvtillit. Rodri, som sikret seieren i fjorårets finale, oppfordrer til ro og fokus blant lagkameratene. På sin side har Real Madrid fått godkjennelse fra UEFA til å stenge stadiontaket, for å forsterke hjemmestøtten og skape en intimiderende atmosfære. Dette tiltaket, godkjent under et møte med UEFA-delegater og dommer François Letexier, følger et tidligere presedens under Reals 16-delsfinale mot RB Leipzig.

Dette oppgjøret blir den fjerde gangen City, under Guardiolas ledelse, møter Madrid på Bernabéu. Guardiola, med erfaring fra arenaen både som spiller og trener, ser hvert besøk som unikt. Hans strategi er forsiktig, men optimistisk, og anerkjenner utfordringene med å beseire Real Madrid konsekvent i en så prestisjefull turnering. Guardiolas respekt for Madrids evne til å lære og tilpasse seg viser hans forberedelser til en utfordrende, men løfterik duell. Som byen forventer med spenning, er begge lagene innstilt på det som lover å bli en fengslende kamp i toppen av europeisk fotball.

Forrige
Forrige

– Dommeren var feig!

Neste
Neste

Harry Kane elsker å spille mot Arsenal