Målmaskinen McTominay

Få hadde trodd at den hardtarbeidende skotten skulle være Manchester Uniteds toppscorer når vi snart går inn i juleprogrammet. Det har blitt klubbens redning, men viser samtidig alt for tydelig hvilke problemer som må løses.

PREMIER LEAGUE: Manchester United - Chelsea 2-1

Et møte mellom disse klubbene har tradisjonelt vært et toppmøte og ett av sesongens store høydepunkt. Denne gangen var det mer en kamp om hvilket lags krise som skulle få seg et lite pusterom ved å klare å henge på lagene foran på tabellen og fortsatt være med i kampen om spill i Europa neste sesong. Utgangspunktet var ni og fjorten poeng opp til tabelltopp før kampen.

Manchester United trakk til slutt det lengste strået etter to scoringer av midtbanesliteren Scott McTominay. Skotten klarte å sette ballen i nettet bak Chelsea-keeper Sanchez en gang i hver omgang, og det var nok til å sikre at alle de tre poengene ble igjen på Old Trafford.

Dermed har McTominay nå fem scoringer i Premier League denne sesongen og er klubbens toppscorer. Nestemann på listen er Bruno Fernandes med tre mål, ett av de på straffe. Bruno burde økt til fire scoringer i går fra nettopp straffemerket, men et svakt forsøk ble reddet av Sanchez.

Det er ikke bare i Premier League det blir scoringer for Scott McTominay. Også på landslaget og i Champions League har han funnet nettmaskene, og han står nå med åtte mål siden starten av sesongen i alle kamper. Dette er en stor forbedring han har funnet i spillet sitt sammenliknet med tidligere sesonger. I begge de to foregående sesongene har det blitt bare ett ligamål.

Manchester United trenger at scoringsformen ti McTominay fortsetter, men aller helst er det et skrikende behov for at en av angrepsspillerne begynner å levere mål. Uniteds 18 scoringer er med god margin færrest på øvre halvdel av tabellen. Det er bare de syv nederste lagene på tabellen som har like mange eller færre scoringer så langt.

Manchester United tar i mot Bournemouth hjemme på Old Trafford førstkommende lørdag, og får neppe en bedre mulighet til å pynte på scoringsstatistikken på en god stund.

Chelsea på sin side klarer å score mål, men sliter heller med å omsette scoringene i poeng. 26 nettkjenninger i ligaen har bare blitt til 19 poeng så langt. Mot Manchester United ble det med én scoring fra Cole Palmer, som klarte å overliste hele Manchester som du ser på bildet over. Ballen ble trillet rolig mellom forsvarsrekka og til venstre for Onana til det som på det tidspunktet var en utlikning til 1-1.

Dette var Cole Palmers femte ligascoring så langt. Han er dermed likt med Raheem Sterling og ett mål bak Nicolas Jackson på toppscorerlista til Chelsea.

Neste mulighet til å score flere mål for de blå fra London er på søndag. Da reiser de til Liverpool for en bortekamp mot Everton. Chelsea er favoritter, men bør passe seg for et Everton som har fått orden på sakene og tatt hele 17 poeng på de 10 siste kampene. Det er ett mer enn Chelsea.

Forrige
Forrige

Manchester United: spillerne er problemet

Neste
Neste

Villa herjet med City og melder seg på i tittelkampen