Villa herjet med City og melder seg på i tittelkampen

Villa Park kokte både før under og ikke minst etter kamp i går da Pep Guardiola og hans stjernelag kom på besøk. De ble sendt hjem slitne, frustrerte, poengløse og forbigått på tabellen.

PREMIER LEAGUE: Aston Villa - Manchester City 1-0

Det var mye som sto på spill i denne kampen, for begge lag. Manchester City dro til Birmingham med tre strake uavgjort-resultat fra Premier League og en sliteseier mot Young Boys i Champions League bak seg. Den normalt velsmurte krigsmaskinen til Pep Guardiola har kvernet opp all motstand i flere år, men hadde nå begynt å knirke. Dette var kampen som skulle gi et etterlengtet oljeskift.

Men det var ingen hjelp å få i smøregrava på Villa Park. Det ble bare mer slitasje, og City ble til tider regelrett utspilt på en måte vi ikke har sett på veldig lenge, om noen gang. Resultatet reflekterer faktisk ikke styrkeforholdet ute på gressmatta denne onsdags kvelden, hvor Aston Villa var det klart beste laget.

Og med det var det flere ting som skjedde:

  • Aston Villa går forbi Manchester City på tabellen. Villa hopper opp til 3. plass og sender City ned på fjerde, to poeng bak. Villa har to poeng opp til Liverpool og fire poeng opp til ledende Arsenal.

  • Unai Emery klarte endelig å slå Pep Guardiola! Dette var det 14. møtet mellom de to managerne, og første gang Emery tok alle poengene. Tidligere har det blitt bare fire uavgjort og hele ni tap.

  • Aston Villa hadde 13 avslutninger i første omgang. Dette har aldri skjedd mot et lag ledet av Pep Guardiola noen gang.

  • City hadde bare to skudd på mål, og også dette er ny rekord for et lag ledet av Pep, bare i motsatt ende. Haaland hadde begge avslutningene i en dobbeltsjanse tidlig i kampen. Totalt vant Villa skuddstatistikken med vanvittige 22-2!

  • Villa vant sin 14. strake hjemmekamp! Dette er tangering av rekord for den tradisjonsrike klubben. To ganger har dette skjedd tidligere, men vi må helt tilbake til 1931 og 1903. Neste hjemmekamp kommer allerede til helgen, og er mot serieleder Arsenal. For en kamp det blir!

  • Fire ligakamper på rad med poengtap er også rekord for Pep Guardiola. Alt annet enn tre poeng mot Luton på Kenilworth Road til helgen vil være en regelrett katastrofe.

Dermed har vi flere ekstra ting å følge med på før helgen. Dette gir oss krydder til en allerede spennende runde i Premier League:

Aston Villa - Arsenal - lørdag 18:30
3,40 i odds for hjemmeseier til Aston Villa er spennende. Dette vil som nevnt kunne bli en rekord-knusende 15. strake hjemmeseier for Villa!

Luton - Manchester City - søndag 15:00
1,16 på borteseier er ikke rare greiene. Luton var tross alt nære å ta alle poengene mot Arsenal i midtuken. Men likevel er dette kampen City bare må og skal vinne. Vi anbefaler å sjekke oddsen for et Haaland hattrick!

Forrige
Forrige

Målmaskinen McTominay

Neste
Neste

Se oversikten over førernes straffepoeng