God trekning for Ødegaard og Haaland

Trekningen for første utslagsrunde i Champions League ble gjennomført i dag. Det ga noen heftige oppgjør, selv om alle de største kanonene unngikk hverandre.

Ingen av de seks største favorittene til å vinne turneringen hos bookmakerne ble trukket mot hverandre, og de virkelig gigant-oppgjørene spares dermed til senere runder. Dette var ingen stor bombe ettersom gruppevinnerne ikke kunne møte hverandre, men det var likevel noen saftige muligheter. Og, vi fikk så definitivt noen oppgjør å se frem til likevel. Her er trekningen;

FC PORTO - ARSENAL
NAPOLI - BARCELONA
PSG - REAL SOCIEDAD
INTER - ATLETICO MADRID
PSV - BORUSSIA DORTMUND
LAZIO - BAYERN MÜNCHEN
FC KØBENHAVN - MANCHESTER CITY
RB LEIPZIG - REAL MADRID

En fin trekning for Martin Ødegaard og hans Arsenal som møter Porto. Begge lag endte på 2, plass i hjemlige ligaer forrige sesong, og begge lag kjemper i toppen i årets. Disse lagene har møttes flere ganger tidligere i Champions League. Forrige gang var i 2009/10-sesongen hvor de også møttes i 8. delsfinalen med første møte i Porto, som nå. Den gang vant Porto 2-1 hjemme, men Arsenal slo tilbake med 5-0 i London og sikret avansement.

Også Manchester City må si seg meget fornøyd med trekningen. Det blir en real norsk duell når Erling Braut Haaland og Oscar Bobb skal opp mot FC København, Birger Meling og Moi Elyounoussi. Disse to lagene møttes så sent som i gruppespillet i fjorårets Champions League. Danskene holdt de kommende mesterne til 0-0 hjemme i parken, og det vil nok gi de et håp om å sjokkere nå som de får en ny mulighet.

Det som utvilsomt blir rundens store duell er oppgjøret mellom italienske Napoli og spanske Barcelona. Begge lag har ambisjoner som strekker seg langt forbi første utslagsrunde, men for ett av lagene er det nettopp der ferden vil stoppe.

De første kampene spilles 13.-14. februar 2024, og de siste returoppgjørene en måned senere.

Forrige
Forrige

Guardiola jakter den perfekte sesongen i VM for klubblag

Neste
Neste

Luton-kaptein fikk hjertestans på banen