Leclerc visste om Hamilton-planene

viasport

Vinterens store Formel 1-nyhet overrasket alle, men Charles Leclerc sier han visste hva som skulle skje før han signerte sin egen kontrakt.

Kort tid før Lewis Hamiltons sjokkerende overgang til Ferrari signerte Charles Leclerc en ny langtidskontrakt med det italienske teamet. Det tok ikke lang tid før ryktene og spørsmålene begynte å svirre: hva med Leclerc nå? Er Leclerc sur fordi han mister plassen som førstefører? Kommer Leclerc til å lage problemer fordi posisjonen hans er truet?

Men det var ingen fare skal vi tro Charles Leclerc selv. Han har nå avslørt at han var kjent med Ferraris forhandlinger med Lewis Hamilton lenge før nyheten om Hamiltons overgang til Ferrari for 2025-sesongen ble offentliggjort. Denne avsløringen kom kort tid etter at Leclerc, den monegaskiske føreren, kunngjorde sin egen langsiktige forpliktelse til Scuderia, noe som satte i gang diskusjoner og spekulasjoner om dynamikken innenfor et av motorsportens mest historiske lag.

Leclercs uttalelse har avkreftet rykter og spekulasjoner som antydet at han kunne ha blitt tatt på senga av Ferraris beslutning om å hente den syv ganger verdensmesteren om bord. I sin første uttalelse til media siden kunngjøringen forklarte Leclerc at diskusjonene rundt Hamiltons kontrakt var gjennomsiktige, og at han så på utviklingen som en positiv mulighet heller enn en utfordring.

“Åpenbart blir ikke denne typen avtaler finalisert over natten,” uttalte Leclerc, og kastet lys over de komplekse forhandlingene som foregår før slike betydelige kunngjøringer i Formel 1-verdenen. Hans anerkjennelse av situasjonen før hans kontraktfornyelse med Ferrari indikerer et nivå av tillit og gjennomsiktighet mellom føreren og lagets ledelse.

viasport

Charles Leclerc til venstre og Lewis Hamilton til høyre. I midten teamsjef Fred Vasseur som har sørget for å bringe alle tre sammen i Ferrari fra neste sesong

Leclercs forventning om Hamiltons ankomst er ikke uten spenning. Han betrakter Lewis Hamilton ikke bare som et utrolig talent på banen, men også som en kilde til uvurderlig erfaring og visdom som kunne være gunstig for laget og ham selv. “Lewis er en utrolig fører, den mest suksessfulle i historien og med masse erfaring også, som han vil bringe til laget og selvfølgelig til meg, noe som er en god ting,” uttalte Leclerc, og fremhevet den gjensidige respekten og beundringen mellom de to førerne.

Dynamikken innenfor Ferrari er satt for en interessant vending med Hamiltons inkludering. Imidlertid gjorde Leclerc det klart at Hamiltons kommende ankomst ikke hadde noen innvirkning på forhandlingene av hans egen kontrakt. Hans fokus forble på hans personlige vekst og det som var best for hans karriere, noe som demonstrerer hans profesjonalitet og dedikasjon til sin rolle innen laget.

Leclerc avslørte også at han og Hamilton hadde utvekslet meldinger etter kunngjøringen, en gest som signaliserer begynnelsen på det mange fans håper vil være et fruktbart partnerskap. Denne utvekslingen understreker en gjensidig anerkjennelse av potensialet deres samarbeid holder for å forme Ferraris fremtid i Formel 1.

Ettersom Ferrari forbereder seg på dette nye kapittelet, lover tilføyelsen av Lewis Hamilton sammen med Charles Leclerc ikke bare en spennende sesong fremover, men markerer også et betydningsfullt øyeblikk i sportens historie. Med begge førere som ser frem til å lære av hverandre, ser lagets utsikter lysere ut enn noen gang, klare til å styre Ferrari mot nye suksesshøyder.

Forrige
Forrige

F1-legende til angrep på samtlige team: – Skandale!

Neste
Neste

Arsenal vil bryte fortidens forbannelse