F1-legende til angrep på samtlige team: – Skandale!

viasport

Finn fem feil? Eddie Jordan skulle gjerne endret på dette bildet

– Det har aldri skjedd før! Det er en skandale, og det slår negativt ut for alle i Formel 1. Jeg gir samtlige 10 lag skylden for dette. De burde skamme seg!

De sterke ordene kommer fra Eddie Jordan i hans egen podcast Formula For Success, og handler om at vi for første gang starter en sesong i Formel 1 uten en eneste nykommer på startstreken. De 20 førerne som sitter i bilene når årets første løp kjøres i gang er de samme 20 førerne som satt i bilene da det siste målflagget ble veivet i den forrige sesongen.

Dette har faktisk aldri skjedd før, og akkuat det synes Eddie Jordan fint lite om:

– Jeg er så opprørt. Jeg sliter faktisk med å forklare hvor mye dette irriterer meg, og jeg legger skylda på de ti lagene. Det er skandaløst! Fremtidsvisjonen er negativ. Jeg tror alle de store lagene, og alle de små lagene, bør skamme seg for å ikke bry seg med å få frem ungt blod og ungt talent.

viasport

Eddie Jordan er ikke redd for å si hva han mener om Formel 1 og alt som hører med

Eddie Jordan vet hva han snakker om når det gjelder rookie-førere. Han var selv teamsjef i Formel 1 fra 1991 til 2005 for hans eget lag, Jordan Grand Prix, og han ga noen av de største navnene sporten har sett sin første sjanse:

– Michael Schumacher og broren hans Ralph var der, og jeg var heldig nok til å kunne gi Ayrton Senna hans første mulighet i Formel 3. Jeg kommer aldri til å glemme det, sier Jordan i hans egen podcast Formula For Success. Han beskriver følelsen av å lykkes med en debutant slik:

– Det er som å få en ny baby i familien. Du vil se den vokse og hvor den ender opp.

Jordans makker i podcasten Formula For Success er ingen andre enn David Coulthard som vet en ting eller to om det å kjøre Formel 1 selv. Han spør hvem Eddie Jordan savner?

– En av de jeg definitivt ville fulgt med på er Liam Lawson. Han gjorde en kjempejobb i fjor! Førstevalget mitt er likevel Felipe Drugovich. Han vant Formel 2 med stor margin og kommer i tillegg fra et stort marked i Brasil.

Forrige
Forrige

Max Verstappen fortsetter dominansen

Neste
Neste

Leclerc visste om Hamilton-planene