Lando Norris blir i McLaren

viasport

Lando Norris rekker tunge til både kritikere og konkurrenter

En av mange førere som var inne i sitt siste år i kontrakten var Lando Norris. Nå er ikke lenger fremtiden usikker, han blir i McLaren i mange år fremover!

For en uke siden var hele 14 av de 20 førerne inne i sitt siste kontraktsår. Først var det Charles Leclerc som forlenget sin kontrakt med Ferrari. Nå har også Lando Norris skrevet under på en ny avtale med McLaren.

Det betyr at den unge briten blir værende i teamet han har kjørt for hele fin Formel 1-karriere. Norris er faktisk på vei inn i sitt syvende år som McLaren-fører etter han signerte for de helt tilbake i februar 2017. Debuten i Formel 1 kom to år senere, i Australia Grand Prix 2019. På fem sesonger har det blitt én pole position og 13 pallplasser. Siste halvdel av forrige sesong var Lando Norris og McLaren soleklart nest best, bare bak Max Verstappen.

Ønsket av Red Bull

Det har vært knyttet spenning til Lando Norris’ fremtid. Veldig mange har ment han var det åpenbare valget som lagkamerat for Max Verstappen i Red Bull. Både fordi han er en av de aller beste førerne i verden, men også fordi han og Verstappen er gode venner. De har blant annet kjørt for samme lag i simracing i flere år, Team Redline. Selv om Lando Norris ikke lenger en del av laget kjører Max Verstappen fortsatt, og nylig vant han Daytona 24H sammen med norske Ole Steinbråten.

viasport

Lando Norris og Max Verstappen er gode venner - og rivaler!

Til og med Red Bull selv har flere ganger hintet til at de ønsket seg Lando Norris. Dr. Helmut Marko har aldri spart på rosen om den unge briten, og heller ikke Christian Horner har stort annet enn positive ting å si når Lando Norris er et tema.

Dette er en gjenganger for Lando Norris. Han er en blid og utadvent type de aller fleste synes godt om. Der mange i Formel 1-sirkuset gjerne har veldig spisse albuer og ikke skyr noen midler for å komme seg opp og frem er Lando Norris noe så sjeldent som en toppfører uten fiender.

Store likehter med Verstappen

7. januar 2020 annonserte Max Verstappen at hadde skrevet ny kontrakt med Red Bull med ordene “vi startet denne reisen sammen, og de har støttet meg fra dag 1. Jeg vil vinne med Red Bull, og vårt mål er å kjempe om verdensmesterskap sammen. Det beste ligger foran oss!”

Det tok ikke lang tid før kritikken kom. Red Bull var riktignok et team på vei oppover etter å ha vært borte fra teten i flere år, men dette var en Max Verstappen som unngikk å måle krefter med Lewis Hamilton i like biler. Han ville aldri bli verdensmester med denne innstillingen, ble det påstått.

Bytt ut Verstappen med Norris og Red Bull med McLaren, så er det tett på identisk av hva som har skjedd i helgen etter nyheten om Landos nye kontrakt ble sluppet. Vi vet alle hvordan det gikk for Max Verstappen, og med tanke på formkurven til Norris og McLaren er det langt fra utenkelig at han er på samme vei!

Forrige
Forrige

Liverpool kan rakne helt uten Jürgen Klopp

Neste
Neste

Klopp forlater Liverpool