Liverpool kan rakne helt uten Jürgen Klopp

viasport

Diogo Jota kan bli en av bærebjelkene i neste års Liverpool

Det slo ned som en bombe i fotballens verden at Jürgen Klopp gir seg som Liverpool-manager etter sesongen. Hvilke ringvirkninger kan dette gi for klubben?

Å miste manageren klubben har hatt i ni år kan være tungt nok i seg selv, men når hele staben med trenere og direktører også forlater klubben samtidig er det veldig mye som rykkes opp med roten. Det eneste som står igjen sportslig er spillerne. Men hvor mange av de blir værende?

Vi har sett en slags tendens et par år allerede hvor nøkkelspillere forlater Liverpool. De har vært så gode på å erstatte de at vi ikke har tenkt noe videre over hvor mange som faktisk har blitt byttet ut. Et godt eksempel er midtbanen som før denne sesongen var så godt som ribbet etter at både Fabinho, James Milner, Naby Keita og kapteinen Jordan Henderson alle forlot klubben. Dette kunne, og kanskje burde, ødelagt hele sesongen til Liverpool, men Alexis MacAllister, Ryan Gravenberch, Wataru Endo og Dominik Szoboszlai har kommet inn og sørget for at alle bekymringer er borte og vel så det.

Salah og Van Dijk kan forsvinne med Klopp

Våren 2019 løftet Jordan Henderson Champions League-troféet, og ett år senere vant Liverpool Premier League. Alt gikk på skinner, stemningen var upåklagelig og verden lå for klubbens føtter. Laget ble forsterket med Diogo Jota og Thiago uten at noen fra førstelagskjernen forsvant den neste sesongen. Så begynte laget å splittes opp. Noe som er helt naturlig selvsagt, men for Liverpools del er utskiftningene i ferd med å gå i overkant raskt.

Gini Wijnaldum var den første som forlot toget. Han valgte å ikke fornye kontrakten og reiste til PSG på free transfer sommeren 2021. Året etter var det Sadio Mané som gikk til Bayern München og med det brøt opp den utrolige angrepstrioen med han selv, Robert Firmino og Mohamed Salah. Ett år senere var det Firmino sin tur til å reise, og nå er det bare Salah igjen av de tre.

viasport

Laget som startet finalen i Champions League 2019. Mange har allerede forlatt Liverpool, fler kan følge etter.

Og nettopp Mohamed Salah var en av sommerens store snakkiser etter enorm interesse fra Saudi Arabia. Det ene budet var større enn det forrige, og til slutt skal summene Liverpool ble tilbud ha vært store nok til å gjøre Salah til verdens dyreste fotballspiller gjennom tidene. Likevel ble budene avslått, og han har som vanlig vært sentral for at Liverpool nå leder Premier League og har mulighet til å vinne fire troféer denne sesongen. Dette til tross for at tallene faktisk viser at Liverpool er BEDRE uten Mohamed Salah!

Interessen fra Saudi Arabia forventes å fortsette til sommeren, og det er kanskje mer fristiende å tenke i den retningen for Salah som fyller 32 år etter sesongen. Når hele trenerapparatet også forsvinner fra klubben er fremtiden i Liverpool mer usikker.

For å gjøre vondt verre har også kaptein og forsvarsbauta Virgil Van Dijk nå hintet om at han kan forlate Liverpool etter sesongen i et intervju nylig. Han er årgangen eldre enn Salah, og vil derfor fylle 33 år til sommeren. Selv om han holder et eventyrlig høyt nivå fortsatt (det er INGEN som har klart. ådrible seg forbi Van Dijk i Premier League så langt denne sesongen!) så er det naturlig å tenke at det går mot slutten av karrieren på øverste nivå.

Dermed kan Liverpool sitte igjen med bare Alisson, Trent-Alexander Arnold og Andy Robertson fra de 11 spillerne som startet Champions League-finalen i 2019 og vant Premier League i 2020 når neste sesong sparkes i gang. I tillegg til at Klopp og trenerteamet også er borte. Sjelden har vi sett et storlag smuldre opp så raskt!

Forrige
Forrige

Van Dijk usikker på fremtiden i Liverpool

Neste
Neste

Lando Norris blir i McLaren