Kappløpet om Europa

viasport

Hvem skal spille i hvilken Europeisk turnering neste sesong? Her er hele oversikten!

Nå som Premier League-sesongen nærmer seg slutten, tiltar kampen om plassene i Europa neste sesong. Arsenal, Manchester City og Liverpool har allerede sikret sine plasser i neste års Champions League. Men bak de tre er det fortsatt mye som står på spill!

Aston Villa ser ut til å ha sikret fjerdeplassen og ser mot en sesong med Champions League-spill. Tottenham kan i teorien ta igjen Aston Villa, men bør heller fokusere på avstanden nedover på tabellen. Luken bakover så trygg ut for bare et par uker siden, men nå har flere lag en god mulighet til å passere Spurs. Det er bare seks poengs avstand mellom Tottenham på femteplass og Manchester United på åttende. Kampen om europeisk kvalifisering og ikke minst hvilken europeisk turnering de skal kvalifisere for gir oss en meget spennende avslutning.

Kampen om den siste Champions League-plassen

Aston Villa er i førersetet for å sikre den siste UCL-plassen. Tottenham Hotspur må vinne alle sine tre gjenstående kamper samtidig som Villa ikke vinner noen av sine to. Fjerdeplassen og en Champions League-billett ser dermed så godt som sikret ut for Unai Emerys mannskap med tanke på hvor håpløs formen til de liljehvite fra London er om dagen.

Femteplassen gir UEFA Europa League

For øyeblikket innehar Tottenham Hotspur femteplassen, noe som garanterer en plass i UEFA Europa League (UEL) neste sesong. Men luken bakover tettes raskt, og et Chelsea som har funnet storformen kan fint snyte erkerivalen for femteplassen.

Sjetteplass og Europa Conference League

Newcastle United ligger for øyeblikket på sjetteplass, noe som vanligvis gir kvalifisering til UEFA Europa Conference League (UECL). Denne plassen går videre fra EFL-cupvinnerne Liverpool, som har sikret seg en plass i Champions League. Derfor er Newcastle på vei mot UECL-kvalifisering slik situasjonen er nå. Det kan faktisk hende at sjetteplassen gir plass i Europa League

viasport

Effekten av FA-cupfinalen

Resultatet av FA-cupfinalen mellom Manchester City og Manchester United vil avgjøre skjebnen til sjette- og sjuendeplassene. Det er flere mulige scenarioer:

1. Hvis Manchester City vinner FA-cupen:

- Europa League-gruppespillplassen som tildeles FA-cupvinnerne vil bli overført til det høyest rangerte laget i ligaen som ikke har kvalifisert seg til en UEFA-konkurranse.

Dette betyr at laget på sjetteplass vil kvalifisere seg til Europa League, og Conference League-plassen vil bli gitt videre til laget på sjuendeplass.

2. Hvis Manchester United vinner FA-cupen:

- Hvis Manchester United ender blant de fem eller seks beste, vil både de og det andre laget blant de seks beste kvalifisere seg til Europa League, mens laget på sjuendeplass går inn i Conference League.

- Hvis United ender på sjuende- eller åttendeplass, vil bare laget på femte kvalifisere seg til Europa League, mens sjetteplass vil gi en Conference League-plass. Manchester United får da plass i Europa League som vinnere av FA-cupen.

Ingen ekstra plass hvis Villa vinner Conference League

Hvis Aston Villa vinner denne sesongens UECL og dermed sikrer en plass i neste sesongs Europa League, vil ikke denne plassen bli omfordelt tilbake til Premier League-tabellen. Unai Emerys lag ligger for øyeblikket under 4-2 etter første kamp av semifinalen mot greske Olympiacos.

Gjenstående kamper

Her er en oversikt over de gjenstående kampene for nøkkellagene i kappløpet om spill i Europa neste sesong:

Aston Villa

- Liverpool (H) - Mandag, 13. mai

- Crystal Palace (A) - Søndag, 19. mai

Tottenham Hotspur

- Burnley (H) - Lørdag, 11. mai

- Manchester City (H) - Tirsdag, 14. mai

- Sheffield United (A) - Søndag, 19. mai

Newcastle United

- Brighton (H) - Lørdag, 11. mai

- Manchester United (A) - Onsdag, 15. mai

- Brentford (A) - Søndag, 19. mai

Chelsea

- Nottingham Forest (A) - Lørdag, 11. mai

- Brighton (A) - Onsdag, 15. mai

- Bournemouth (H) - Søndag, 19. mai

Manchester United

- Arsenal (H) - Søndag, 12. mai

- Newcastle (H) - Onsdag, 15. mai

- Brighton (A) - Søndag, 19. mai

Med så mye på spill vil de siste rundene med kamper uten tvil by på spennende underholdning ettersom lagene kjemper om en ettertraktet plass i Europa neste sesong.

Forrige
Forrige

Uniteds vrakgods klare for finale i Champions League

Neste
Neste

Smigret over Hamiltons flørting