Hyller evigunge Alonso

Viasport

Kan han kjøre til han er 50 år gammel?

Fernando Alonso har høstet beundring fra sine konkurrenter etter å ha signert en ny langtidskontrakt med Aston Martin, som vil forlenge karrieren hans å inkludere både 2025 og 2026-sesongene. Kontrakten sikrer at Alonso vil fortsette å konkurrere godt inn i midten av 40-årene. Minst.

Alonso, som debuterte i Formel 1 allerede i 2001, har i løpet av sin lange karriere samlet 22 pole positions, 106 pallplasser, 32 seire og to verdensmesterskap. Han holder også rekorden for å ha startet flest Grand Prix-løp. Hans avgjørelse om å fortsette karrieren ble møtt med stor respekt fra hans kolleger.

Lando Norris har noen sesonger i Formel 1, men er som en nykommer å regne sammenliknet med Fernando Alonso. Han fremhever Alonsos urokkelige innsats og bemerket hvor sjelden det er å se noen konkurrere på toppnivå innen en sport så lenge.

– Jeg tror det krever mye dedikasjon. Jeg tror ikke noen mener at Fernando mangler det på noen måte. Jeg tror han viser det med alt han gjør i livet, enten det er på banen eller utenfor.

Sa den nybakte Grand Prix-vinneren Norris før han fortsatte:

– Det er sjeldent å se noen forplikte seg så lenge i en hvilken som helst sport. Han er sannsynligvis en av de eldste som konkurrerer på toppnivå i noen sport i verden, og jeg tror det å kunne gjøre det på nivået han har gjort og fortsetter å gjøre, er noe du sannsynligvis aldri kommer til å se igjen innen F1.

viasport

Ferrari-føreren Charles Leclerc delte Norris' oppfatning og understreket Alonsos motivasjon og høye prestasjonsnivå til tross for alderen:

– Det er vanskelig å se for seg meg selv om 15 eller 18 år fortsatt i Formel 1. Men vi kan definitivt se hvor motivert Fernando fortsatt er, og hvor høyt nivå han fortsatt presterer på, og det er det som betyr noe til slutt – alder er bare et tall.

Alonsos tidligere lagkamerat Esteban Ocon snakket om spanjolens innflytelse på sin egen karriere, og nevnte Alonsos legendariske dueller med Michael Schumacher på midten av 2000-tallet.

– Jeg har stor respekt for Fernando. Siden jeg var veldig liten har jeg sett ham konkurrere mot Michael, og det var disse to karene som ga meg kjærligheten til sporten. Å fortsatt konkurrere med Fernando nå er helt utrolig. Bare å se karrieren han har hatt… han har vunnet i alt, egentlig. Han har vunnet i karting, han har vunnet i Le Mans, i USA i sportsbiler – alt han har konkurrert i har han stort sett vunnet.

Med sin varige lidenskap og imponerende utholdenhet har Fernando Alonso høstet beundring fra sine kolleger mens han fortsetter å inspirere neste generasjon av førere. Samtidig jakter han fortsatt poeng og pallplasser. Og hvem vet, kanskje kommer det flere seiere og verdensmesterskap også?

Forrige
Forrige

Smigret over Hamiltons flørting

Neste
Neste

En av Europas mest komplette spisser