– Det er som å sette et plaster på et stort kutt

Viasport

Nytt poengsystem løser ikke problemet i Formel 1 mener Esteban Ocon.

Etter første runde med diskusjoner rundt poengsystemet har Formel 1 besluttet å utsette eventuelle endringer i poengfordelingssystemet, en avgjørelse som ble bekreftet etter omfattende diskusjoner under det siste F1-kommisjonsmøtet. Dette møtet, som inkluderte representanter fra FIA, Formel 1-ledelsen og alle de 10 konkurrerende lagene, besluttet å gjenoppta forslaget senere i år. Til tross for tidlig entusiasme fra flere mindre lag under Kinas Grand Prix, har behovet for en grundig analyse før implementering av slike endringer ført til denne forsinkelsen.

For øyeblikket tjener kun de 10 beste i et løp mesterskapspoeng. Den foreslåtte endringen søker å utvide belønningene til 12.-plass, med mål om å gi flere insentiver for lag, spesielt de som konsekvent fullfører like utenfor topp 10. Det nåværende systemet gagner de ledende lagene—Red Bull, Ferrari, McLaren, Mercedes og Aston Martin—som ofte dominerer disse posisjonene. Dette dominansen etterlater lite for midtfeltlagene, som Haas, RB (Racing Point), Sauber, Williams og Alpine, som finner seg selv kjempende for færre poeng. Disse lagene støttet de foreslåtte endringene, og så dem som en sjanse til å gjøre konkurransen mer givende og balansert.

Den foreslåtte poengstrukturen ville opprettholde de eksisterende poengene for de syv beste plasseringene, men inkludere en gradvis avtagende tildeling av poeng ned til ett poeng for 12.-plass. "Kommisjonsmedlemmer diskuterte et forslag til endringer i fordelingen av mesterskapspoeng, som beskrevet i artikler 6.4 og 6.5 i sportsreglementet," bemerket FIA i en uttalelse. Det ble konkludert med at "ytterligere analyse av foreslåtte endringer var nødvendig med tanke på et forslag som skal presenteres på F1-kommisjonsmøtet i juli."

viasport

Christian Horner fra Red Bull og Fred Vasseur fra Ferrari, som representerer topp-lagene, viste enten støtte eller nøytralitet til endringen, ettersom den ikke vesentlig påvirker deres stillinger. Imidlertid ble behovet for en dypere vurdering av implikasjonene understreket, med tanke på den potensielle endringen i den konkurransedyktige dynamikken.

Alpines Esteban Ocon bemerket følgende om situasjonen:

– Det er som å sette et plaster på et stort kutt.

Med det pekte han på at selv om endringen hjelper midtfeltlagene til å score poeng, adresserer den ikke det bredere problemet med konkurranseforskjeller mellom lagene.

Under disse diskusjonene bekreftet også kommisjonen andre oppdateringer, inkludert introduksjonen av bakovervendte kameraer som starter fra Spanias Grand Prix i juni, og pågående forberedelser for et sted og dato for 2025s før-sesong testing.

Beslutningen om å utsette overhalingen av poengsystemet reflekterer Formel 1s forsiktige tilnærming til regelendringer, og sikrer at alle potensielle konsekvenser er godt forstått før nye regler settes i stein. Ettersom sesongen skrider frem, vil lag og fans alike ivrig vente på utfallene fra neste møte, i håp om justeringer som kan forbedre sportens konkurransepreget.

Forrige
Forrige

– Vi har seks finaler igjen å spille

Neste
Neste

Hulkenberg bytter team