Guardiola jakter den perfekte sesongen i VM for klubblag

Manchester City prøver å skrive historie når de deltar i FIFA Club World Cup for første gang i år. De har allerede vunnet Premier League, Champions League, FA Cup og UEFA Super Cup i 2023, og en seier i Club World Cup ville gjøre dem til det første engelske laget som har vunnet alle disse troféene på ett år.

FIFA Club World Cup er en årlig turnering som involverer vinnerne av de seks kontinentale konføderasjonene til FIFA. I år er det 20. utgaven av turneringen, og den blir arrangert i Saudi-Arabia.

City går inn i turneringen på semifinale-stadiet, etter å ha vunnet Champions League i juni. De vil møte Urawa Red Diamonds fra Japan i semifinalen tirsdag kveld norsk tid.

Hvis City vinner semifinalen, vil de møte vinneren av kampen mellom Al Ahly fra Egypt og Fluminense fra Brasil i finalen på fredag.

Peps perfekte seiersrekke

Manager Pep Guardiola er fast bestemt på å vinne turneringen med City. Han har vunnet Club World Cup alle de tre gangene han har deltatt tidligere, to ganger med Barcelona i 2009 og 2011 og én gang med Bayern München i 2013.

"Vi vil vinne den," sa Guardiola til Citys nettsted. "Når vi først er her, er dette en pokal vi ikke har. Vi vil avslutte den lille sirkelen og vinne alle troféene vi kunne gjøre. Dette er det siste."

Og da må vi påpeke at dette er det siste Pep mangler i City-samlingen sin, ikke bare for en enkelt sesong. For selv om de har vunnet omtrent alt som er mulig å vinne det siste året vant de hverken Carabao Cup eller FA Community Shield. Men begge deler er vunnet flere ganger tidligere.

Midtbanedirigent Bernando Silva mener spillerne tenker på den samme måten: “Vi er alle motivert for å spille turneringen. Nesten ingen av oss har vunnet den før, og som klubb har vi aldri vunnet - og det vil vi gjøre noe med.”

Forventer tøff semifinale

Urawa Red Diamonds er den mest suksessrike klubben i japansk fotball, med åtte ligatitler og to AFC Champions League-titler. De er imidlertid ikke favoritter til å slå City i semifinalen.

Laget har en ung tropp, ledet av den tidligere Manchester United-spilleren Shinji Kagawa. De har imidlertid vist seg å være farlige i angrep, med en rekke dyktige spillere, inkludert Takuma Asano, Kaoru Mitoma og Shoya Nakajima.

City står til mellom 1,11 og 1,19 til å gå videre til finalen, men Guardiola tror ikke det blir like enkelt som bookmakerne skal ha det til. “Det er fjerde gang jeg spiller denne turneringen, og alle de tidligere gangene var semifinalene veldig tøffe. Veldig vanskelig hver gang.”

“Bare se på landslaget til Japan. De vet hva de driver med og de slo Tyskland. Fotballen i Japan har vokst utrolig de siste 10 årene. De er skarpe og raske i overgangene og uforutsigbare på mange måter.”

En seier i Club World Cup ville være en stor prestasjon for City, og det ville gjøre dem til et av de mest suksessrike lagene i verden. Avspark er 19:00 norsk tid.

Forrige
Forrige

Den viktige landskampen i Champions League

Neste
Neste

God trekning for Ødegaard og Haaland