– Første skritt i riktig retning

viasport

Alpine har slitt de siste sesongene, men i år har de virkelig møtt på store utfordringer med tempoet i bilen. Den trenden vil snu, og det første steget tas allerede denne helgen tror Pierre Gasly.

I Formel 1-verdenen utmerker Japans Grand Prix seg som et høydepunkt med spenning og forventning, spesielt for Alpines Pierre Gasly. Når teamet setter ut på en reise for å komme tilbake etter en utfordrende start på 2024-sesongen, skinner Gaslys optimisme gjennom, forsterket av de siste oppdateringene til deres bil, A524, foran løpet i Suzuka. Ifølge Gasly representerer disse oppdateringene et avgjørende "første skritt i riktig retning" for Alpine, et team som har møtt sin rettferdige andel av hindringer i de tidlige fasene av kampanjen.

Beslutningen om å fornye bilkonseptet i år har ikke umiddelbart betalt seg for Alpine, noe som er bevist gjennom deres kamper i de tre første løpene. Begge Alpine-førerne ble eliminert i Q1 under Grand Prix-ene i Bahrain og Saudi-Arabia, med Gasly som møtte en lignende skjebne i Australia. Esteban Ocon, Gaslys lagkamerat, klarte såvidt å skrape seg gjennom til Q2 i Australia, noe som understreker teamets ytelsesproblemer. På løpsdager har deres beste resultat vært en beskjeden 13. plass, noe som understreker hastverket etter forbedring.

Gasly forblir likevel håpefull. Oppdateringene til A524 var en del av en utviklingsplan satt før sesongstart. Selv om han demper forventningene om et betydelig sprang fremover, ser den franske sjåføren disse forbedringene som viktige skritt mot konkurranseevne. "Vi forventer ikke at det skal være stort – vi vet at det ikke vil bringe oss dit vi vil være, men det er et første skritt i riktig retning," uttalte Gasly, og understreket den gradvise naturen til deres fremgang.

viasport

Til tross for at han ikke setter spesifikke mål for den kommende kvalifiseringssesjonen, erkjenner Gasly nødvendigheten av disse oppgraderingene. "Vi trenger mer og vil trenge mer, men det er definitivt positivt å se at disse første oppgraderingene kommer på bilen, og flere vil følge i de neste månedene," sa han, og signaliserte et forsiktig, men optimistisk syn på Alpines nære fremtid.

Utover de tekniske utfordringene deler også Gasly en personlig tilknytning til Japan, et land han ble kjent med gjennom sin tid i det japanske Super Formula-mesterskapet. Den unike lidenskapen og støtten fra de japanske fansene, kulturen for respekt og verdier, og spenningen ved Suzukas raske bane gjør Japans Grand Prix til et høydepunkt i hans racingkalender. "Personlig er dette et land jeg elsker, på grunn av deres verdier, deres respekt, det er veldig forskjellig fra Europa og det du ser hjemme. Det er definitivt unikt," reflekterte Gasly.

Ettersom Alpine gjør seg klar for Japans Grand Prix med sin oppdaterte A524, vil alle øyne være på Gasly og teamet for å se om disse endringene kan markere begynnelsen på en vending i deres skjebne. Med støtte fra Japans entusiastiske fans og Gaslys personlige tilknytning til landet, er det en håpefull atmosfære rundt teamets anstrengelser for å klatre tilbake til konkurransenivå.

Forrige
Forrige

Verstappen nok en gang raskest i åpningen

Neste
Neste

Har nådd alle målsettingene