Er dette Lewis Hamiltons arvtager?

viasport

Det er knyttet store forventninger til Andrea Kimi Antonelli denne sesongen, og med det følger et betydelig press.

Under Melbourne Feature Race uttrykte Andrea Kimi Antonelli fra PREMA Racing blandede følelser. Han var skuffet over å ha gått glipp av en plass på pallen, men anerkjente samtidig de positive aspektene ved sin egen prestasjon. Antonellis fjerdeplass markerer hans høyeste plassering så langt i Formel 2-mesterskapet, en betydelig bragd til tross for den åpenbare frustrasjonen.

Helgen startet lovende for Antonelli, som for første gang i år sikret en startposisjon på første rad, kun et lite stykke bak pole-sitter Dennis Hauger fra MP Motorsport med en margin på 0,3 sekunder. Løpet viste en intens tidlig kamp om ledelsen mellom Antonelli og Hauger, før begge ble forbigått av Kush Maini fra Invicta Racing, som utnyttet sine medium dekk mens Antonelli og Hauger slet med sine supersofte.

En strategisk beslutning om dekkbytte til prime-dekk for Antonelli og flere konkurrenter ble komplisert av en sikkerhetsbilfase utløst av Haugers krasj. Denne hendelsen gav utilsiktet fordel til Isack Hadjar, som klarte å pitte en runde senere og returnere til løpet foran Antonelli. Til tross for å ha tatt igjen flere biler, mistet Antonelli posisjoner til Paul Aron fra Hitech Pulse-Eight og Zane Maloney fra Rodin Motorsport, og endte til slutt på fjerdeplass.

– Ærlig talt, det er synd at vi nok en gang bare gikk glipp av pallen. Løpet startet ganske bra, med god fart som tillot meg å holde følge med lederne. Men etter pitstoppet forverret bilens balanse og fart seg betydelig, fortalte Antonelli i etterkant av løpet.

viasport

Han pekte på teamets utfordringer med dekknedbrytning sammenlignet med konkurrentene, og la til, “Det var virkelig vanskelig å holde følge. Vi må bare fortsette å jobbe og se frem til de tre testdagene i Barcelona.”

Antonelli ser optimistisk på å bruke de kommende testdagene i Barcelona til å utforske forskjellige tilnærminger til biloppsett, med målet om å tette gapet til rivalene. Han anerkjente styrken i deres kvalifiseringsprestasjon, men understreket behovet for forbedringer i løpsfarten og bilens balanse.

Til tross for tilbakeslag, ser Antonelli med optimisme frem til neste runde i Imola, hans hjemmeløp. Han diskuterte åpent utfordringene med dekkstyring i Melbourne, spesielt den overraskende endringen i balanse og den betydelige degradasjonen på prime-dekk, som sto i kontrast til deres prestasjon i Sprint Race.

Avslutningsvis beholdt Antonelli et positivt syn, og uttrykte tillit til sitt teams harde arbeid og besluttsomhet om å overvinne de nåværende utfordringene, “Det er ingen enkel situasjon for oss, men jeg er trygg på at vi vil finne en løsning etter hvert.”

Ettersom Formel 2-mesterskapet fortsetter, vil Antonellis besluttsomhet og lærdommene fra Melbourne utvilsomt styrke hans ambisjon om suksess i de kommende løpene, spesielt ved det etterlengtede hjemme-arrangementet i Imola.

Forrige
Forrige

Nye anklager mot stjernespilleren

Neste
Neste

Ekspertenes dom: Dette laget vinner Premier League