Ekspertenes dom: Dette laget vinner Premier League

viasport

Denne påskehelgen starter innspurten i Premier League, og tittelkampen er den tetteste vi har opplevd på lang tid. Se ekspertenes tips til hvem som står igjen med troféet!

Arsenal leder for øyeblikket Premier League på målforskjell foran Liverpool. Bare ett poeng bak ligger Manchester City. Ti serierunder gjenstår, og det vil bare være én vinner. Det skal spilles mange nøkkelkamper, men den største og første kommer på søndag når Arsenal reiser nordover for å møte Manchester City på Etihad.

Premier League har spurt en rekke eksperter hva de tror om innspurten. Meningene er delte, men det er likevel mulig å se et mønster.

FÅ TROR ARSENAL VINNER PREMIER LEAGUE

Av de 12 ekspertene som er spurt er det bare to som tror Martin Ødegaard kommer til å løfte Premier League-troféet. De to tidligere storscorerne Darren Bent og Jermaine Beckford tror erfaringen fra forrige sesong vil bli avgjørende. I fjor rotet Arsenal bort en stor ledelse utover vårsesongen, men årets stall er bredere og både manager og spillere er ett år eldre og mer erfarne. Og det er Arsenal som har momentumet på sin side.

LIVERPOOL KAN VINNE PREMIER LEAGUE

Det er flere som tror på Liverpool, selv om bare fire av de tolv spurte tror Klopp vinner sin andre Premier League-tittel før han forlater ligaen.

Og det er nettopp denne faktoren som trekkes frem hos de fire ekspertene. Det romantiske i at Klopp vinner i sin siste sesong. Støtten fra Anfield og størrelsen i historien rundt. Det er skrevet i stjernene, skjebnen avgjør at dette er Liverpools sesong.

viasport

Det er gode muligheter for at en av disse to ender opp som ligavinner denne sesongen

MANCHESTER CITY VINNER PREMIER LEAGUE

Halvparten av de spurte ekspertene mener Pep Guardiola og Manchester City vil skrive historie og bli det første laget i historien som vinner fire ligagull på rad i engelsk fotball.

Michael Owen vil så gjerne at Liverpool skal vinne, men selv om hjertet er rødt forteller hodet hans at det er City som er det beste laget og som vil vinne nok en gang.

Flere trekker frem erfaringen og bredden i troppen. Tim Sherwood påpeker at City har klart seg uten Kevin De Bruyne store deler av sesongen, og at Erling Braut Haaland ikke har vært i toppform på en stund. Når disse to finner sammen er de ustoppelige. De to vet hvordan de får jobben gjort. Det samme gjør Pep, det samme gjør resten av spillerne i troppen. City har gjort det før og vil gjøre det igjen.

Bookmakerne er enige i ekspertenes vurderinger. City står som favoritter til å vinne til 2,2 i odds med Liverpool på andreplass til 3 i odds. Arsenal er outsiderne til 3,75 i odds.

Forrige
Forrige

Er dette Lewis Hamiltons arvtager?

Neste
Neste

Chelsea bygger for fremtiden. Men tar det for lang tid?