EM: Tyrkia - Georgia

viasport

Kan Georgia overraske igjen?

Ingen lag i EM kom seg dit med en så svak kvalifisering som Georgia. Åtte poeng på åtte kvalifiseringskamper var nok til en fjerdeplass i gruppen, plassen bak Norge. Men Georgia er ikke så enkle å knekke, og fikk seg en playoff-plass via Nations League. Der møtte de Luxembourg som de slo 2-0 etter to mål av Budu Zivzivadze. Neste hinder var Hellas, som viste seg å være en tøffere utfordring. Det hele endte i straffesparkkonkurranse, og georgisk seier 4-3. Og sånn kommer man seg til EM!

Tyrkia på sin side vant sin kvalifiseringsgruppe foran Kroatia og Wales. Oppkjøringen til mesterskapet har vært en ganske annen historie. Tre tap og en uavgjort er hva Tyrkia endte opp med fra de fire treningskampene de har spilt så langt i år.

Et stort problem for Tyrkia ser ut til å være å få ballen i målet. De klarte bare 14 scoringer i hele kvalifiseringen, og halvparten av de kom i de to kampene mot Latvia. Likevel, Georgia slapp inn 18 mål på sine åtte kvalikkamper, så det bør være mulig for Tyrkia å finne nettmaskene.

KAMPODDS TYRKIA - GEORGIA (H-U-B)

Norsk Tipping: 1,65 - 3,70 - 5,20
Coolbet: 1,72 - 3,90 - 5,50
Unibet: 1,68 - 4,00 - 5,00

Tyrkia og Georgia har ikke møttes til kamp siden 2012. En vennskapskamp på nøytral grunn som endte med 3-1 til Tyrkia. For å finne en tellende kamp mellom de to må vil tilbake til kvalifiseringen til VM 2006. Tyrkia vant 5-2 i Tiblisi, og spilte uavgjort 1-1 hjemme i Trabzon.

Georgia vil være helt avhengige av sin store talisman. Om Khvicha Kvaratskhelia er i sin beste form vil han kunne skape problemer for ethvert forsvar, og det vil garantert bli både sjanser og mål. Det er en grunn til at han ofte kalles ‘Kvaradona’. Spissmakker Georges Mikautadze er også moden for et skikkelig gjennombrudd, og kan fint få seg noen mål i dette mesterskapet. I den andre enden av banen finner vi den nest største stjernen til Georgia i Giorgi Mamardashvili, som til daglig vokter burdet i Valencia.

Kampen vises direkte på NRK klokken 18:00. Den andre kampen i gruppen spilles mellom Portugal og Tsjekkia klokken 21:00 på TV 2.

Forrige
Forrige

EM: Portugal - Tsjekkia

Neste
Neste

Tøff sesongåpning for Oscar Bobb og Pep Guardiola