EM: Portugal - Tsjekkia

viasport

Ronaldo har 14 EM-mål, blir det flere i dag?

Portugal kommer med et stjernegalleri få kan matche, og stiller sitt kanskje beste lag noen sinne. Skal de ta tilbake den europeiske tronen de vant i 2016?

LAGOPPSTILLINGER PORTUGAL - TSJEKKIA

Portugal:

Costa - Dalot - Pepe - Dias - Cancelo - Silva - Fernandes - Vitinha - Mendes - Leao - Ronaldo

Tsjekkia:

Stanek - Holes - Hranac - Krejci - Coufal - Sulc - Soucek - Provod - Doudera - Kuchta - Schick

Vi tok lagoppstillingene først denne gangen, for de må vi snakke litt om. Portugal stiller med 11 spillere som på papiret kanskje er det beste laget i hele EM, kanskje til og med hele verden. Med unntak av keeper Costa som har spilt hele karrieren i Porto har samtlige spillere spilt eller spiller i en av verdens aller største klubber. Om dette laget klikker sammen vil ingen kunne stoppe de. De har den ekstreme rutinen i Pepe og Ronaldo, i tillegg til flere andre spillere med godt over 50 landskamper.

For å illustrere styrken i det portugisiske laget kan vi se hva de har råd til å ha på benken:

Diogo Jota fra Liverpool, Joao Felix fra Barcelona, Ruben Neves og hans tre tidligere lagkamerater fra Wolves i Semedo, Sa og Neto, Matheus Nunes fra Manchester City og både Pereira og Ramos fra PSG. For å nevne noen. Dette er spillere som ville fått mye spilletid for så godt som samtlige lag i hele mesterskapet.

Odds for Portugal - Tsjekkia: (H-U-B)

Coolbet: 1,52 - 4,40 - 7,40
Unibet: 1,47 - 4,50 - 7,50
Norsk Tipping: 1,48 - 4,30 - 6,30

Portugal skal selvsagt vinne denne kampen som de vil, og over 1,5 i odds enkelte steder er meget spillbart. Så er det to ting å tenke på: ketsjup-effekten. Om det virkelig sitter for dette Portugisiske laget kan de fine vinne med både to, tre og faktisk fire mål, så spørsmålet er bare hvor langt du tør å strekke handicap-linjene. Den andre tingen er at det er ingen lag som surner fortere enn nettopp Portugal. De har sutresjefen selv Cristiano Ronaldo med sutre-kronprinsen Bruno Fernandes som to av de mest sentrale spillerne. Får de seg en smell tidlig kan bunnen falle helt ut og laget gå opp i limingen. Selv ikke Pepes tjuvtriks vil kunne holde båten på rett kurs om det skjer. Men tør du spille mot dette stjernegalleriet?

Ett spill som kan slå til uansett hvilket scenario som inntreffer er dette:

Over 2,5 mål totalt

Norsk Tipping: 1,75
Unibet: 1,79
Coolbet: 1,80

Vi skal heller ikke glemme Tsjekkia her. De har flere spillere som holder et sterkt nivå. Men henger det godt nok sammen? De måtte se seg slått til førsteplassen i kvalikgruppen av Albania, og det kan umulig ses på som noe styrketegn. De har vunnet alle fire oppkjøringskamepen, selv om den sterkeste motstanden de møtte der var Norge, og det er på ingen som helst måter noen målestokk for hva de skal opp mot i kveld.

Forrige
Forrige

EM: Kroatia - Albania

Neste
Neste

EM: Tyrkia - Georgia